• 瀏覽: 4,649
  • 回覆: 284
  • 追帖: 2
升旗一大出血透支三日買餸錢後,攪到我餐餐水飯房靠周記撈飯養命,今晚終於刑滿出肉!有錢買肉食
買左一舊巴西肉眼,叫佢厚切,點知把麵包刀最厚只有半寸
今次件扒原本有半寸,比我用滿清十大刑具插完薄晒
繼續學炒意粉,上次之後得到好多師兄師姐反饋心得,希望今次可以有進步
今次淥前有秤過用5.6安士意粉,炒出黎剛好我一人份量,以後都有個準則
仍然加鹽、無油、無蓋淥8分鐘,另一爐同時煎扒,今次用黑椒味燒汁炒,唔洗調味剛剛好!
今次買個西蘭花,淥意粉前白灼加五香鹽已夠味,唔洗比煲遮叫我用紫洋蔥

附件

20210225意粉1.jpg(350.29 KB)

2021-2-25 08:45 PM

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
熱賣及精選
好靚仔喎!😊

好食咩

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-2-25 08:46 PM 發表

好靚仔喎!😊
亂咁煮

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大林林 於 2021-2-25 08:45 PM 發表

升旗一大出血透支三日買餸錢後,攪到我餐餐水飯房靠周記撈飯養命,今晚終於刑滿出肉!有錢買肉食
繼續學炒意粉,上次之後得到好多師兄師姐反饋心得,希望今次可以有進步
今次淥前有秤過用5.6安士意粉,炒出黎剛好我一人份量,以後都有個 ...
99分👍👍

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2021-2-25 08:49 PM 發表

好食咩
好味到急不及待,忙記左今日做左個臨時牙套要用另一邊咬野,一啖意粉就崩左個牙套

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-2-25 09:04 PM 發表

99分👍👍
證明我無比黑錢裁判

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 大林林 於 2021-2-25 08:45 PM 發表

今次淥前有秤過用5.6安士意粉,炒出黎剛好我一人份量,以後都有個 ...
意粉(1),睇黎有排追睇意粉😂

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-2-25 09:05 PM 發表

意粉(1),睇黎有排追睇意粉😂
講左用晒三盒呀姨

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明

回覆 引用 TOP

引用:

5.6安士係餓咗3日後嘅份量喎🤔🤔🤭🤭
牛扒係幾成熟呢🤔

引用:

5.6oz 我平時用g秤。

生活簡單,就是享受。
引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-2-25 10:04 PM 發表

牛扒係幾成熟呢🤔
師兄好似講過一餐可以食3碟碟頭飯。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-2-25 10:09 PM 發表

師兄好似講過一餐可以食3碟碟頭飯。
一碟係係即是3日🤭🤭

引用:

多菜有營

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-2-25 10:04 PM 發表

牛扒係幾成熟呢🤔
5.6安多唔多?
無餓三日,三日都有白飯撈周記飽肚
切開仲粉紅,大約八成熟

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明

回覆 引用 TOP

主題標籤 #麵包
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]