• 瀏覽: 24,271
  • 回覆: 84
本主題由 liecharyo 於 2021-3-24 02:36 PM 分類
公司三月前要我清假,可以請到下年,又要七日通知乜乜乜。
咁我睇下同事邊日請假,發現三月尾到四月頭冇人請,咪請晒去,廢事記邊日要返邊日唔洗。
我請完之後,我上司面都黑晒,WHATSAPP話要同我傾傾,之後叫我唔好一下子請咁多日,要分開請……
係唔係痴線?唔通我之後半年個個星期五放假又冇問題?

熱賣及精選
引用:
原帖由 我係癲佬 於 2021-2-26 11:56 AM 發表

咁我睇下同事邊日請假,發現三月尾到四月頭冇人請,咪請晒去,廢事記邊日要返邊日唔洗。
我請完之後,我上司面都黑晒,WHATSAPP話要同我傾傾,之後叫我唔好一下子請咁多日,要分開請……
辭職啦仲忍!

引用:
原帖由 我係癲佬 於 2021-2-26 11:56 AM 發表

唔知有乜問題,去旅行都係放十幾啦……

比得你就請得落,驚乜??

回覆 引用 TOP

係個個星期五放下午, 自己工作, 星期一番嚟自己做番

你上司有躁狂,你申請咗佢可以唔批,或者再同你夾,根本唔使鬧你。

回覆 引用 TOP

分明想你唔放蝕比佢

回覆 引用 TOP

真幾仆街下,又要人清假又唔俾人請咁多日,而且你都睇避開同其他同事一齊放時間,起碼公司有事可以搵到人
咁你咪睇邊d同事請邊D 時間同佢一齊放囉
睇下呢個9上屎玩丫

引用:
原帖由 我係癲佬 於 26-2-2021 11:56 AM 發表

如果咁委屈嘅真係唔好做

回覆 引用 TOP

你話辭職,佢一定俾你請假。

回覆 引用 TOP

清假可能hr要求,不過你上級唔想你一次放長假

以前做過某us mnc,小薯一請一星期假上級會話你影響公司運作,小薯二起春茗抽到大獎(台灣機票),同上級講放一星期假同樣話影響公司運作,小薯二去hr反映最後放行

回覆 引用 TOP

旅行又去唔到,打散放每日半天淨做幾粒鐘享受下平常難得打風流工滋味

回覆 引用 TOP

又要清,又唔比人請?

引用:

係問佢應唔點請?

回覆 引用 TOP

引用:

吊9個上司再辭工

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]