• 瀏覽: 770
  • 回覆: 15
今天無乜嘢好做, 見元宵佳節。咁就做個糖水比自己食吓啦,料有過年糖果、雪耳。這個糖水是兒時母親過年後成日煲的,現在的料真係差咗好多。煲咗半小時都係硬到一個點,最後好努力才食完。多謝收看,祝各位元宵節快樂,團團圓圓,甜上心頭。

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知
熱賣及精選
引用:
原帖由 細寶B 於 2021-2-26 02:08 PM 發表

今天無乜嘢好做, 見元宵佳節。咁就做個糖水比自己食吓啦,料有過年糖果、雪耳。這個糖水是兒時母親過年後成日煲的,現在的料真係差咗好多。煲咗半小時都係硬到一個點,最後好努力才食完。多謝收看,祝各位元宵節快樂,團團圓圓,甜上心頭。
細寶B,元宵節快樂 雪耳糖水夠滋潤。😋

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-2-26 02:17 PM 發表

細寶B,元宵節快樂 雪耳糖水夠滋潤。😋
謝謝Bo姐,大家元宵節快樂。

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知
引用:
原帖由 細寶B 於 2021-2-26 02:22 PM 發表

謝謝Bo姐,大家元宵節快樂。
我都試過用糖果煲糖水。

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-2-26 02:24 PM 發表

我都試過用糖果煲糖水。
兒童時代,家家戶戶都是這樣煲。

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 細寶B 於 2021-2-26 02:08 PM 發表

細寶B
元宵節快樂🏮,估唔到你會買成包過年糖果,呢啲係長輩喜歡買來放全盒。

引用:
原帖由 siu白B 於 2021-2-26 05:55 PM 發表

細寶B
元宵節快樂🏮,估唔到你會買成包過年糖果,呢啲係長輩喜歡買來放全盒。
小白師姐
元宵節快樂,包過年糖果好少的,今次的份量已經是半包了。
這包糖果是我見到有特價,又想起我媽,所以才買咗返屋企。

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知
引用:
原帖由 細寶B 於 2021-2-26 06:24 PM 發表

小白師姐
元宵節快樂,包過年糖果好少的,今次的份量已經是半包了。
這包糖果是我見到有特價,又想起我媽,所以才買咗返屋企。
懷念以前和長輩過年過節嘅情景,好熱鬧歡樂,這兩年冷清清。

引用:
原帖由 siu白B 於 2021-2-26 06:41 PM 發表

懷念以前和長輩過年過節嘅情景,好熱鬧歡樂,這兩年冷清清。
這兩年真係冷清得緊要,個個都唔想去其他人屋企,唔想出事後互相指責任何一方。

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知
引用:
原帖由 細寶B 於 2021-2-26 07:08 PM 發表

這兩年真係冷清得緊要,個個都唔想去其他人屋企,唔想出事後互相指責任何一方。
係呀,現今世界已經變得唔一樣,所以更加要好好珍惜每一刻。

引用:
原帖由 siu白B 於 2021-2-26 07:14 PM 發表

係呀,現今世界已經變得唔一樣,所以更加要好好珍惜每一刻。
真係要珍惜眼前可以擁有的事和人。

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知
引用:
原帖由 細寶B 於 2021-2-26 07:20 PM 發表

真係要珍惜眼前可以擁有的事和人。
正確👍😊

回覆 引用 TOP

祝日子甜甜蜜蜜似湯圓

引用:
原帖由 lunar.du 於 2021-2-27 11:41 AM 發表

祝日子甜甜蜜蜜似湯圓
謝謝.

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知

回覆 引用 TOP

團團圓圓食元宵

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]