• 瀏覽: 7,032
  • 回覆: 350
  • 追帖: 1
今朝訓醒就去揾靚女牙醫汁手尾,連早餐都趕唔切食
回程去北河買條魚回家煲粥食,費事又咬爛個臨時牙套
果間不嬲只賣不劏,好彩早排淘左個打鱗神器,今次可以拎出黎開光
四點攪到剛吃完早餐
自己劏都好,雖然攪餐懵!起碼可以做到零鱗零骨

附件

20210226劏鱼1.jpg(130.41 KB)

2021-2-26 09:26 PM

呢條乜野魚

20210226劏鱼2.jpg(135.33 KB)

劏魚工具

20210226劏鱼3.jpg(731.03 KB)

有勾,應該下干捉

20210226劏鱼4.jpg(238.44 KB)

第一次劏魚都算成功

20210226劏鱼5.jpg(225.24 KB)

起肉用止血鉗拔走d骨

20210226劏鱼6.jpg(271.26 KB)

都好大碟肉

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
熱賣及精選
引用:
原帖由 大林林 於 2021-2-26 09:26 PM 發表

果間不嬲只賣不劏,好彩早排淘左個打鱗神器,今次可以拎出黎開光
四點攪到剛吃完早餐
粥呢?

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
忘記講條魚幾重,有59安士

附件

20210226劏鱼.jpg(218.3 KB)

2021-2-26 09:30 PM

20210226劏鱼7.jpg(266.04 KB)

頭骨煎香滾湯做粥底

20210226劏鱼10.jpg(229.3 KB)

20210226劏鱼11.jpg(241.45 KB)

20210226劏鱼12.jpg(162.38 KB)

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-2-26 09:27 PM 發表

粥呢?
煲緊

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 大林林 於 2021-2-26 09:30 PM 發表

忘記講條魚幾重,有59安士
好正喎👍🏼我都整咗減肥餐開咗帖🤣🤣

引用:
原帖由 大林林 於 2021-2-26 09:31 PM 發表

煲緊
前晚咪講食流,你又話唔駛

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
魚粥好味

打鱗器四把刀一剪一鉗大陣象囉,羨慕你有咁多地方放架撐。

引用:
原帖由 大林林 於 2021-2-26 09:26 PM 發表

四點攪到剛吃完早餐
呢條梭羅班好多肉……

林林大醫生去魚骨大手術成功...幫你抹汗!

引用:
原帖由 大林林 於 26-2-2021 21:26 發表

四點攪到剛吃完早餐
攪咩 做手術丫

職業原無貴賤,只要安心務正,就是他剃頭、唱戲、縫衣裳不算低下;

品格應分高下,若是任意胡來,哪怕你作官、為宦、當皇帝照樣骯髒。
引用:
原帖由 Lavi 於 2021-2-26 09:33 PM 發表

好正喎👍🏼我都整咗減肥餐開咗帖🤣🤣
一陣去學野

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-2-26 09:40 PM 發表

前晚咪講食流質,你又話唔駛
家下知道:
不聽老人言,腎虧在眼前

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 核心花花羊 於 2021-2-26 09:48 PM 發表

魚粥好味
我落左半斤味精

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-2-26 09:50 PM 發表

打鱗器四把刀一剪一鉗大陣象囉,羨慕你有咁多地方放架撐。
朝行晚拆,煮飯阻住擺上床,訓覺拎番入廚房

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明

回覆 引用 TOP

主題標籤 #早餐
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]