• 瀏覽: 1,231
  • 回覆: 14
終於上到車, 雖然未收樓, 不過都開始睇緊裝修
咁有個老表同我同時間買樓, 不過佢早過我收樓, 早幾日我上去佢度諗住幫佢手油油, 佢話揀左隻油話冇甲醛, 但係一打開又有陣油味, 我地2個都打左個突
我屋企有小朋友同小動物, 本身都諗住佢油得好就跟佢油呢隻, 而家佢都唔敢油住, 諗住再睇真D先

熱賣及精選
引用:
原帖由 Lemon86 於 2021-2-26 10:21 PM 發表

咁有個老表同我同時間買樓, 不過佢早過我收樓, 早幾日我上去佢度諗住幫佢手油油, 佢話揀左隻油話冇甲醛, 但係一打開又有陣油味, 我地2個都打左個突
我屋企有小朋友同小動物, 本身都諗住佢油得好就跟佢油呢隻, 而家佢都唔敢油住, 諗住再睇真D先
甲醛唔會有味,聞到嘅只係油味,唔關事。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

甲醛冇色冇味架喎😒

回覆 引用 TOP

甲醛是冇味的

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lemon86 於 2021-2-26 10:21 PM 發表

油味同甲醛無關架😆

回覆 引用 TOP

我又無呢個問題喎,髹咗小王子,都係媽媽級同事教,一打開無油味喎

回覆 引用 TOP

冇甲醛同冇味係兩件事囉

回覆 引用 TOP

問過做呢行嘅朋友,要真係零甲醛係得Nippon隻兒童漆先係,其他多多少少都有

我有至親曾經患癌症,現己E好,聽D護士講,油漆佬同做電訊(機樓)患癌比例幾高

回覆 引用 TOP

引用:

這只是油的味道,在意的話多通風壹段時間再住

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cmwcmww 於 2021-2-27 08:48 PM 發表

問過做呢行嘅朋友,要真係零甲醛係得Nippon隻兒童漆先係,其他多多少少都有
路過一問...油味同甲醛有關係?

引用:
原帖由 innerlina 於 2021-2-28 01:00 PM 發表

路過一問...油味同甲醛有關係?
梗係關事,其實兩樣係同一件事,油味就係甲醛味囉

回覆 引用 TOP

引用:

立邦無甲醛用過未?

回覆 引用 TOP

油味既定義人人唔同,你著既衫都有甲醛你聞唔聞到油味?
太多野會用到膠水就會有甲醛我地可以做既係用少甲醛既野同定期除甲醛,買支野噴下就得唔洗擔心。

回覆 引用 TOP

普通平價漆和環保淨味
己有大比較
一打開罐用鼻聞
己大分別

環保淨味水性漆是無咁大味

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]