• 瀏覽: 2,196
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
馬桶漏水,因為馬漏水漏到廁所門口,濕完後凸起木地板
換馬桶是否去買馬桶的地方他們就會加上安裝(請問師兄有無介紹)
換地板,應該找什麼師傅,但我整係想換凸起的地方

附件

1.jpg(71.16 KB)

2021-2-26 10:46 PM

2.jpg(78.28 KB)

3.jpg(71.82 KB)

熱賣及精選
Up

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~~我~~ 於 2021-2-26 10:46 PM 發表

換馬桶是否去買馬桶的地方他們就會加上安裝(請問師兄有無介紹)
馬桶舖佢哋有師傅,可以問埋或介紹。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

如有相熟裝修佬,可試下搵佢,應該兩樣都識,但佢可能會覺得太碎唔接

取件地板去旺角配,佢哋應該可包做埋

坐廁就賣坐廁地方,都應該有包安裝

回覆 引用 TOP

我勸你全屋換地磚,因為鹹水入左地板,啲鹽一到潮濕季節就會吸水,整完一年半載好快又谷起。

引用:
原帖由 ~~我~~ 於 2021-2-26 10:46 PM 發表

馬桶維修樓下街市大多都有、木地板快拆出來疏浸水水氣、越耐拆越谷越大面積、度好尺寸去資料去問地板舖工程

無無聊聊又一天~
引用:
原帖由 roy_1314 於 2021-2-28 08:35 PM 發表

馬桶維修樓下街市大多都有、木地板快拆出來疏浸水水氣、越耐拆越谷越大面積、度好尺寸去資料去問地板舖工程
佢地會唔會上屋企睇完之後報價架,如果整地板,大約需時幾多日,我要搵酒店租,睇下邊間平

引用:
原帖由 tcchana 於 2021-2-28 06:55 PM 發表

我勸你全屋換地磚,因為鹹水入左地板,啲鹽一到潮濕季節就會吸水,整完一年半載好快又谷起。
又高左啦,但成屋換會好貴,有無試過係範圍換

附件

43B113AE-DE5D-4891-9A70-B417F16869F2.jpeg(168.02 KB)

2021-3-1 01:19 AM

AAB412B6-0999-48F3-B763-56C405C6A723.jpeg(186.46 KB)

2021-3-1 01:19 AM

漏水不是一定馬桶的問題,換完馬桶未必解決到漏水問題。。要找出漏水原因。
最簡單的方法用熱像儀檢測。

回覆 引用 TOP

水向低流,樓主地板咁漏法,看來不只是馬桶漏水那麼的簡單。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~~我~~ 於 2021-3-1 01:19 AM 發表

又高左啦,但成屋換會好貴,有無試過係範圍換
你間屋非常嚴重洩水,要馬上處理。再多半年就大件事。

回覆 引用 TOP

照睇可能地下水喉爆,或者企位沖涼位置漏水。正常馬桶唔會漏水。

回覆 引用 TOP

唔快整連門都蝕塞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~~我~~ 於 2021-3-1 01:17 AM 發表

佢地會唔會上屋企睇完之後報價架,如果整地板,大約需時幾多日,我要搵酒店租,睇下邊間平
影多些相問報價、上門細工程麻
知係點浸水解決水問題先、地板自行拆到就拆1件地板帶埋去配同問價

無無聊聊又一天~

回覆 引用 TOP

唔似咁簡單
地板發黑範圍咁大
之後會越起越多
先止水暫時搵風扇長保持乾爽先

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]