• 瀏覽: 1,294
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
「歷史走向」也逃不過「聖經原則」

自高的必降為卑。西方文明一直主導全球,而「新冠病毒」是一個分水嶺,一直「自高自大」的西方國家從此走向衰敗。

希望各位版友籍此引以為鑑,主祐各位。

熱賣及精選
我地又唔係西人

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-2-27 06:12 PM 發表

我地又唔係西人
又無聽過「黃皮白心」,好多港人當正自己係「英國國民」

引用:
原帖由 旅居聖徒 於 2021-2-27 05:33 PM 發表

自高的必降為卑。西方文明一直主導全球,而「新冠病毒」是一個分水嶺,一直「自高自大」的西方國家從此走向衰敗。

馬太二十三背景是什麼啊?~

引用:
原帖由 旅居聖徒 於 2021-2-27 06:40 PM 發表

又無聽過「黃皮白心」,好多港人當正自己係「英國國民」
我只知我是期望番教會既天上的國民~~~

樓主可唔可以唔好只得批評,發下其他內容既帖呀

滿腦子都係西方文明/西方國家

Трахни тебя таракан! 弱智原來真係有樣睇 👇 呢D咪係柒頭智力將軍囉.
醉心於問責既天職~~~

Make America great again和America first已經令到自己走向衰亡。

引用:
原帖由 旅居聖徒 於 2021-2-27 05:33 PM 發表

你而家咪又係持住自己祖國強大起來而「自高自大」。

引用:
原帖由 cctvb33 於 2021-2-27 07:38 PM 發表

你而家咪又係持住自己祖國強大起來而「自高自大」。
仲未夠強大,等統一台灣再說。

引用:
原帖由 旅居聖徒 於 2021-2-27 07:54 PM 發表

仲未夠強大,等統一台灣再說,熱切期待解放軍拜訪黃毓民、蕭若元⋯⋯⋯
係囉,都仲未夠強大你就已經因此而「自高自大」起來咯。

因為西方嘅基督教文明不在, 可能係咁先會有中國嘅崛起. 美國傳統上一直被視為基督教國家, 每位總統都會公開表示自己是基督徒, 但此景不再, 現今美國嘅政埸, 成班都係大話精. 倚靠嘅係輸出顏色革命, 打壓其他人嘅發展, 來維持自己嘅強大. 對內欺騙選民, 以維護自己嘅權勢. 係典型無神嘅該撒行為. 聖經形容此類國家勢力為"獸". 只係野獸一隻, 冇乜特別.

現今既西方國家高舉乜野? 一定唔係 聖經教導o羅 .....

普遍香港信徒卻深信 ....
"西方國家以基督教立國,  所以西方國家所高舉既價值觀必定有聖經基礎,   所以西方政治價值觀 符合聖經  反之就是邪惡"
  ....... 唉, 只能說  很多的香港信徒  對西人世界 太唔熟悉 又太多幻想了

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
引用:
原帖由 正字 於 2021-3-2 10:13 PM 發表

因為西方嘅基督教文明不在, 可能係咁先會有中國嘅崛起. 美國傳統上一直被視為基督教國家, 每位總統都會公開表示自己是基督徒, 但此景不再, 現今美國嘅政埸, 成班都係大話精. 倚靠嘅係輸出顏色革命, 打壓其他人嘅發展, 來維持自己嘅強大. 對內欺騙選民, 以維護自己嘅權勢. 係典型無神嘅該撒行為. 聖經形容此類國家勢力為"獸". 只係野獸一隻, 冇乜特別.
所以, 特朗普, 拜登都是獸國一份子.

引用:
原帖由 dyou9394 於 2021-3-4 11:03 PM 發表

所以, 特朗普, 拜登都是獸國一份子.
唔關個體事,而係該撒為首嘅國家勢力,都可以被形容為獸,除咗以前嘅以色列,因為係屬神,唔可以算得完全屬該撒或某個王。其實神都唔鐘意響神同以色列之間設立一位王。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]