• 瀏覽: 3,263
  • 回覆: 23
本主題由 Autumn-rain 於 2021-3-1 08:18 PM 使用 提升卡 道具
沒錯,他和達哥曾經是很好拍檔……
但問心……
人生旅途上,
有誰沒有曾經和很好的朋友,沒有聯絡?!
就算自己的父母去世,
有些人也可以不痛不癢……
何況星爺都有透過田雞,
關注有什麼可以幫手了……
我不是星爺粉絲……
但睇不過眼,有心人不斷消費星爺!

熱賣及精選
引用:
原帖由 Autumn-rain 於 2021-2-28 06:59 PM 發表

但問心……
人生旅途上,
就算自己的父母去世,
何況星爺都有透過田雞,
我不是星爺粉絲……
可能一d人唔批判其他人好難得到認同感

引用:
原帖由 sanbuloma 於 2021-2-28 08:56 PM 發表

可能一d人唔批判其他人好難得到認同感
亦有可能自己的人生失敗……
就妒忌成功的人……
批判人……
好像自己就完美一點點

回覆 引用 TOP

好多香港人最鐘意搞是搞飛,自己諗當係事實

回覆 引用 TOP

何解要站在道德高地,不批判星爺??!

事實條友係反骨喎

你咪扮清高,唔喜歡咪唔好睇law,學吓你偶像咁,唔睇咪當無事發生law

達哥爛賭!
賭到週身債!
問人借錢唔借返面,係人都知!
如果個個都借比佢,達哥死得重快!
後尾戒賭先呢好返d!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Autumn-rain 於 2021-2-28 06:59 PM 發表

但問心……
人生旅途上,
就算自己的父母去世,
何況星爺都有透過田雞,
我不是星爺粉絲……
我不是星爺粉絲……

此地無銀

知不知為何近十多年,香港再沒出產像樣的影星歌星?

其中一重要原因,正是新一代港人很多愛嚴人寬己,個個都同時兼任道德包公、政治審查、歌影評委..…  再加上媒體自生果報走小報下流路線有市場,而網上攻擊又沒成本,這種生態,誰能生存?

實際上在歌影視能標青的,性格、感情、習慣種種各方面,總不會太"圓"太似一般人,他們又多是靚人靚女,身在名利場大染缸,人際關係更是複雜,十個有九個,你要找個位高調攻擊找黑材料都並不困難.

發哥玩弄余安安感情、學友酗酒、梅姐群黑社會傳聞吸毒、校長愛嫖、哥哥初期常比人數臭寸後來又基、葉倩文林憶蓮做小三、成龍唔駛再踩、洪金寶包完一個又一個、梁家輝未婚前形象花心、張曼玉有傳被包過、郭富城滾友、王菲多婚又係大陸人、陳奕迅臭寸又單丸… 死喇,講下講下,如果在今日大氣候,成個香港黃金年代娛樂圈可以delete 咗佢..

所以今日香港新人只剩個胸好講,大家擺明出嚟揾老細,人人如是自然踩無可踩

又如何?拒本人跟本唔care,幾多偽L一個又一個話拒?完全可以唔show拒地,繼續拍片卑內地人賺大錢

真正原因係,娛樂圈係卑人娛樂嘅,有話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2021-3-1 05:59 AM 發表

知不知為何近十多年,香港再沒出產像樣的影星歌星?

其中一重要原因,正是新一代港人很多愛嚴人寬己,個個都同時兼任道德包公、政治審查、歌影評委..…  再加上媒體自生果報走小報下流路線有市場,而網上攻擊又沒成本,這種生態,誰能生存?

實際上在歌影視能標青的,性格、感情、習慣種種各方面,總不會太"圓"太似一般人,他們又多是靚人靚女,身在名利場大染缸,人際關係更是複雜,十個有九個,你要找個位高 ...
陳奕迅單丸....意外嚟啫,
又唔係嫖緊嗰時咬爛😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kuochung 於 2021-3-1 02:40 AM 發表

何解要站在道德高地,不批判星爺??!

事實條友係反骨喎

你咪扮清高,唔喜歡咪唔好睇law,學吓你偶像咁,唔睇咪當無事發生law
你識佢星爺本人?!
你係佢手下?
所以咁熟識佢?
香港就是有你呢亭搞屎棍存在咯……😉
係啦……
你唔喜歡我咁講……
就不要回覆我好了🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kira2018 於 2021-3-1 06:41 AM 發表

又如何?拒本人跟本唔care,幾多偽L一個又一個話拒?完全可以唔show拒地,繼續拍片卑內地人賺大錢
的確……
佢本人根本唔介意一班廢柴話佢
繼續在天比高享受

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 彩虹島島主 於 2021-3-1 05:10 AM 發表

我不是星爺粉絲……

此地無銀
要係粉絲先可以發聲咩?!
咁你入黎睇系咪佢粉😆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 彩虹島島主 於 2021-3-1 05:10 AM 發表

我不是星爺粉絲……

此地無銀
要係粉絲先可以發聲咩?!
咁你入黎睇系咪佢粉😆

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]