• 瀏覽: 13,276
  • 回覆: 71
  • 追帖: 4
所有燈已用淘寶貨,包括筒燈,風扇燈,除了睡房,因為未夠殘or到期

熱賣及精選
引用:
原帖由 teddybearhk 於 2021-2-28 08:00 PM 發表

所有燈已用淘寶貨,包括筒燈,風扇燈,除了睡房,因為未夠殘or到期
其實就算你喺香港買, 三幾千蚊嘅都係大陸呢啲貨, 咁我就寧願去淘寶 買佛山照明呢啲大公司貨, 起碼有啲保證。
之前喺香港一百二十蚊買咗個吊燈led, 三個月就壞咗, 之後喺佛山照明淘咗一個, 35蚊, 用咗成年仲健健康康, 仲要可以三色跳轉, 有時你識買淘寶都可以買到好嘢。

引用:
原帖由 ultane 於 2021-2-28 08:59 PM 發表

其實就算你喺香港買, 三幾千蚊嘅都係大陸呢啲貨, 咁我就寧願去淘寶 買佛山照明呢啲大公司貨, 起碼有啲保證。
之前喺香港一百二十蚊買咗個吊燈led, 三個月就壞咗, 之後喺佛山照明淘咗一個, 35蚊, 用咗成年仲健健康康, 仲要可以三色跳轉, 有時你識買淘寶都可以買到好嘢。
香港“一舖養三代”這神話快要破滅了。

我幾年前全屋已換晒淘寶led燈

回覆 引用 TOP

我當佢唔襟一年換一隻我都有數

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 teddybearhk 於 2021-2-28 08:00 PM 發表

早就用上淘寶上也有很正品,質量都OK的

回覆 引用 TOP

早已淘寶LED燈,可遙控光暗、轉色溫,一個遙控器就可以控制晒廳房4組燈,用咗幾年想轉款等佢壞,但偏偏用極都唔壞

回覆 引用 TOP

轉左全屋yeelight ,貪佢有壞可快拆,加左入米家變左智能,不過價$貴一點

用咗5、6年喇,越買越平

我要好多好多................錢

回覆 引用 TOP

飯廳燈

好多年無係香港買燈。幾年前睇過好貴,揾笨。

回覆 引用 TOP

引用:

Me2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ultane 於 2021-2-28 08:59 PM 發表

我個淘寶風扇燈用咗3年連LED都仲正常冇壞。

屋企裝六層燈淘共三百可遙控三色慳電夠光直達屋企自裝輕好想當年一盞燈最平成五仟元

回覆 引用 TOP

接駁燈需專業人士,記得關總掣,接駁位要擰實免出火花,接足三條線防止電線皮刺破。安全第一!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]