• 瀏覽: 25,231
  • 回覆: 135
本主題由 yycrab 於 2021-3-2 09:52 AM 移動
https://www.hk01.com/電影/593077/吳孟達逝世-田啟文指傳媒誤解星爺-已經澄清過萬次㗎啦

吳孟達(達哥)昨日(27/2)因肝癌離世。田啟文(田雞)今晚(28/2)於無綫(TVB)出席節目《無可比擬的演藝泰斗 永遠懷念吳孟達》前接受《香港01》訪問,他透露當初周星馳(星爺)確實有在電影《功夫》預留角色給達哥,惟最後因檔期不合故未能合作。
對於有指星爺和達哥的關係欠佳,田啟文再三澄清,情緒頗為激動,「唔係外界所講完全冇合作,係因為時間確實配合唔到冇拍到。但係外界就攞呢啲嚟大肆渲染,自己作文章。但媒體就係咁,我哋已經澄清過萬次㗎啦!但永遠你有你講,我就唔寫嘅。我都唔知你哋會唔會聽日都唔寫。係都要寫佢哋反晒面嘅,即係我覺得咁樣唔好囉,傳媒唔應該咁做。」

他續說:「以往我哋(對於二人交惡傳言)一笑置之,你想做好人、做好件事嘅你會好多干涉,唔知係你哋、編輯、定或社會問題。唔係嘅嘢我唔覺得應該生安白造,如果為咗多兩條Headline或者賣多兩份報紙,我覺得呢啲傳媒要唔要都罷。而達哥同星爺都冇抱怨過呢啲事,其他人冇資格講呢啲嘢,兩邊我都有接觸,佢哋從來冇因為呢啲嘢唔開心。」

人不嬲係愚昧無知,剩係呢幾日香討都大把人講佢兩個不和

https://www.youtube.com/watch?v=hvWOV1QiSLw
達哥每一句都係幫住星爺

熱賣及精選
香港傳媒一向垃圾更加協助外國打擊香港,見一隻就問候佢地一次

香港傳媒己死!新聞根本是故事!
宜家全部都係黑媒,選擇性報道

香討啲人都係咁架啦😪😪😪

我只研究靚女多。是非好少理

今時今日,星爺息影都二十年啦…永遠消費圍爐

回覆 引用 TOP

香港班黑記, 全部都係垃圾

回覆 引用 TOP

最真實既關系,咁系緣分已盡,小左聯絡咁咯。其實成人世界大把哩類關系。未去到反面既

無計,地位去到星爺數一數二咁高,肯定比人妒忌,講是非,星爺早已看透不在乎,超脫了這個境界

回覆 引用 TOP

關咩事, 毒媒唔搞事, 點保住飯碗

回覆 引用 TOP

香港傳媒業已被畜牲佔領, 沒有一個是好東西.  

回覆 引用 TOP

傳媒報道就係咁,要無中生有,小事化大,大事變更大。
用一般人立場去睇,傳媒係麻煩友,不過在佢地立場就係要搵食所以晉 9up。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-3-1 12:14 PM 發表

最真實既關系,咁系緣分已盡,小左聯絡咁咯。其實成人世界大把哩類關系。未去到反面既
係, 唔好講朋友..屋企人都係....好多以前仲有老人家係度一年仲有見幾次....老人家走左之後後生既都唔係成日見...
基本依D 野成日發生...只不過佢2 個都係名人成日被人消費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Video 於 2021-3-1 11:58 AM 發表

香港傳媒一向垃圾更加協助外國打擊香港,見一隻就問候佢地一次
其實覺得傳媒都還ok
講真,好過唔話政治

但講返正題,不和又未必係,但生疏左好多應該9成係真

主題標籤 #周星馳
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]