• 瀏覽: 39,067
  • 回覆: 523
  • 追帖: 3
放假去支持觀塘某間新開嘅黃店,因為約咗朋友十二點⋯⋯我遲到左成20分鐘⋯⋯

因為趕時間,到左門口就好快打開咗個安心出行掃code,然後衝入去同個朋友講我終於到左⋯⋯

點知個店員由門口追到我入去張檯,好似捉賊咁,大大聲話我未填Form, 周圍啲人望住晒以為我唔合作,

我話:下,我掃左安心出行啦喎(展示手機)

店員:🙄 (呢個表情係一模一樣)

做咩呢,我支持黃店已經係行動支持,用安心出行只係我唔concern私穩問題,唔代表我政見唔同。

真係嬲到我呢,我已經遲到被朋友黑我面,然後又受盡店員嘅侮辱。

我唔想開名,但我真係不吐不快好失望!!! 我諗緊係咪要寫信去間鋪度投訴,不過我諗寫上嚟討論區可能仲多人知!

真心嬲到我食唔落,以後都唔會再去!

熱賣及精選
引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-1 05:25 PM 發表

放假去支持觀塘某間新開嘅黃店,因為約咗朋友十二點⋯⋯我遲到左成20分鐘⋯⋯

因為趕時間,到左門口就好快打開咗個安心出行掃code,然後衝入去同個朋友講我終於到左⋯⋯

點知個店員由門口追到我入去張檯,好似捉賊咁,大大聲話我未填Form, 周圍啲人望住晒以為我唔合作,

做咩呢,我支持黃店已經係行動支持,用安心出行 ...
抵你死
邊個叫你幫襯嘅曱甴店?
自己攞嚟衰  
你唔開名即係縱容佢
仲更加抵你死

引用:
原帖由 jelly1980 於 2021-3-1 05:40 PM 發表

抵你死
邊個叫你幫襯嘅曱甴店?
自己攞嚟衰  
你唔開名即係縱容佢
仲更加抵你死
唔係 我想講返餐廳嘅服務態度,唔好係呢方面歧視!  應該有嘅服務態度, 如果唔想招呼用安心出行嘅人,不如就寫清楚 恕不招待啦。

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-1 05:44 PM 發表

唔係 我想講返餐廳嘅服務態度,唔好係呢方面歧視!  應該有嘅服務態度, 如果唔想招呼用安心出行嘅人,不如就寫清楚 恕不招待啦。
黃店又要做妓女又想搞貞節牌坊……完

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-1 05:25 PM 發表

你用曱甴以想打你。黃店一向屈水,資質素更加差!

回覆 引用 TOP

如果你手填,而且名字寫林鄭,又或鄧炳強,應該會服務超好。
黃色令人白痴就係咁。
你話食店個案追蹤唔到到過的食客係邊個問題?

引用:

黃人係非我族類即殺㗎嘛

都唔知點解要出世,雖然生活得唔係咁好,但係都o黎到咯,咁就玩一玩先走囉....
人渣先會做黃店

回覆 引用 TOP

自作自受,明知故犯。

回覆 引用 TOP

扺死,入得垃圾店梗係被垃圾對待,有咩出奇

我根本唔會去黃店

之前有師兄話MOS 並不是參與任何反政府不合作行動的黃店,只是鋪頭晚市以外買為主,所以唔開夜市堂食,咪繼續幫襯囉。去到MOS, 咪慣性地嘟安心出行,係鋪頭坐底食,就好似怪人地被員工及食客以奇怪眼光對待。

以後我都唔夠膽去MOS 食漢堡包啦

引用:

所以我睇唔到點解香港啲YC有資格話人哋極權,唔民主?if you are not with me, then you are my enemy. 有呢啲非黑即白嘅二元極端思維,只不過係極權鐘擺嘅另一邊啫。我唔覺香港班YC有幾多個明,同真係會幫到香港爭取到民主囉!

黃屍真係好L 幼稚  

我有自住樓,又有收租樓。
引用:

其實寫紙仔先最恐怖...啲個人資料隨商店處理!

主題標籤 #觀塘
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]