• 瀏覽: 38,997
  • 回覆: 523
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-1 05:25 PM 發表

放假去支持觀塘某間新開嘅黃店,因為約咗朋友十二點⋯⋯我遲到左成20分鐘⋯⋯

因為趕時間,到左門口就好快打開咗個安心出行掃code,然後衝入去同個朋友講我終於到左⋯⋯

點知個店員由門口追到我入去張檯,好似捉賊咁,大大聲話我未填Form, 周圍啲人望住晒以為我唔合作,

我話:下,我掃左安心出行啦喎(展示手機)

店員:🙄 (呢個表情係一模一樣)

做咩呢,我支持黃店已經係行動支持,用安心出行 ...
用安心出行只係我唔concern私穩問題?

就係concern私隱問題先用安心出行,交自己姓名電話比店舖如何保障私隠,唔知店舖會用在甚麼用途,一個唔覺意,唔見左就係大檸樂

熱賣及精選
引用:
原帖由 我係掟磚廢青1號 於 2021-3-1 05:53 PM 發表

之前有師兄話MOS 並不是參與任何反政府不合作行動的黃店,只是鋪頭晚市以外買為主,所以唔開夜市堂食,咪繼續幫襯囉。去到MOS, 咪慣性地嘟安心出行,係鋪頭坐底食,就好似怪人地被員工及食客以奇怪眼光對待。

以後我都唔夠膽去MOS 食漢堡包啦
間野以前都有食,現在無去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-1 05:25 PM 發表

放假去支持觀塘某間新開嘅黃店,因為約咗朋友十二點⋯⋯我遲到左成20分鐘⋯⋯

因為趕時間,到左門口就好快打開咗個安心出行掃code,然後衝入去同個朋友講我終於到左⋯⋯

點知個店員由門口追到我入去張檯,好似捉賊咁,大大聲話我未填Form, 周圍啲人望住晒以為我唔合作,

開名啦!呢啲仆街垃圾黃店!

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-3-1 05:44 PM 發表

唔係 我想講返餐廳嘅服務態度,唔好係呢方面歧視!  應該有嘅服務態度, 如果唔想招呼用安心出行嘅人,不如就寫清楚 恕不招待啦。
認同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 狄克 於 2021-3-1 05:54 PM 發表

其實寫紙仔先最恐怖...啲個人資料隨商店處理!
佢地填報假資料架.

正常店舖 : 入到店會叫你主動掃碼, 或填表.
一般黃店 : 唔會主動叫你掃碼, 只係問你填了表未.
垃圾店 : 個碼唔知貼係邊個角落,然後仲貼D牛鬼蛇神遮住晒.

又話民主自由,連我要掃碼的自由都剝削

高官問責制 = 高官做左衰野, 問佢是否負責, 佢話唔制
引用:

開名更好💪💪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkhotdog001 於 2021-3-1 05:47 PM 發表

如果你手填,而且名字寫林鄭,又或鄧炳強,應該會服務超好。
黃色令人白痴就係咁。
你話食店個案追蹤唔到到過的食客係邊個問題?
講開手填,其實我唔想掂個支筆。 之前已經有講過啲公用服務檯頭嘅筆(由其是銀行櫃檯同機場) 個個人都掂過用過,所以係超多菌!

所以最好入座前咩都唔好掂,嘟左入去就算啦。

呢個係點解我會下載個App, 減少自己麻煩⋯⋯

由其是我一日三餐都係去餐廳開餐嘅人

如果唔開心咪唔去囉

引用:
原帖由 我係掟磚廢青1號 於 2021-3-1 05:53 PM 發表

之前有師兄話MOS 並不是參與任何反政府不合作行動的黃店,只是鋪頭晚市以外買為主,所以唔開夜市堂食,咪繼續幫襯囉。去到MOS, 咪慣性地嘟安心出行,係鋪頭坐底食,就好似怪人地被員工及食客以奇怪眼光對待。

以後我都唔夠膽去MOS 食漢堡包啦
原來唔係我一個人遇過⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-3-1 05:54 PM 發表

所以我睇唔到點解香港啲YC有資格話人哋極權,唔民主?if you are not with me, then you are my enemy. 有呢啲非黑即白嘅二元極端思維,只不過係極權鐘擺嘅另一邊啫。我唔覺香港班YC有幾多個明,同真係會幫到香港爭取到民主囉!
其實同言語自由一樣,大家都自主,都要尊重人。 咁先係人權!

我上星期誤入黃店都唔使嘟,又唔使填紙仔,有鬼人理你咩,後尾有個亞伯入嚟,一嘟,比全場怒啤

我要好多好多................錢
引用:
原帖由 豹王之王 於 2021-3-1 05:54 PM 發表

黃屍真係好L 幼稚  
你話緊邊個😐😐😐⋯⋯

引用:
原帖由 大肥肥綿羊 於 2021-3-1 05:53 PM 發表

我根本唔會去黃店

回覆 引用 TOP

手填d資料直落黃店嘛
你嘟就影響人哋收集大數據

所以講私密性,一定係安心出行好d添

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]