• 瀏覽: 522,796
  • 回覆: 11
  • 追帖: 255
立即報到先

有時寂寞太沉重 身邊彷彿只是觀眾 
妳的感受沒有人懂

嘗試親吻 嘗試擁抱 或溝通 
沒有好感再嘗試也沒有用
大多數人都相同 喜歡的只是愛情的 臉孔
熱賣及精選
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-4 10:21 AM 發表

睇新聞,個人會用比較方式!
第一,CY 怎會不防白皮記者!
第二,同樣問題,四個月前問過,CY 毫不猶疑講 “唔會”!

所以,個人判斷,形勢轉變中!

記住,係 轉變ing,結果點,未定!
其實阿爺作為太極拳高手,好多時做嘢唔係大鑼大鼓,而大家都係事後先知原來阿爺係“善戰者無赫赫之功。不過經過呢年半嘅切身體會,作為一個學習緊太極拳嘅後學,我會嘗試用返“太極十三勢“去理解阿爺嘅行事方式

“掤“:前手打橫格檔,不主動攻擊對方,對方若此主動收手,大家還能和氣收場
“捋“:順勢而為,對手越用力,越將對方拉跌,飛到pk為止
“擠“:將對手擠兌,無法再前行進攻,即係叫佢彈開
“按“:按底對手,無法翻身

“採“:待事機成熟才採摘成果
“挒“:不和對手硬碰,借力打力
“肘“:令對手埋身食暗虧
“靠“:緊靠人民,而人民都緊靠政府

以上係(處事)手法,而以下係步法(即係方向)
進、退、顧、盼
無論“前進“定“後退(忍讓)“,阿爺都會“左顧右盼“(睇清環境)而行

所以大家記得最後一個字:“定“

而無論係cy好,林鄭好,大家都只要“心定“,順阿爺之勢而行就好。大家只管心定,則萬事唔會被迷惑被帶風向。

另外太極拳又叫“綿針“,無論yc又好,大陰角阿三呆完又好,甚至而家仲係C眼盟主嘅佢老尾割又好,你越大好揸呢舊綿自己就拮得越痛,自己睇路啦

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 gas8877 於 2021-3-4 05:31 PM 發表

即是八法五步。師兄必是太極高手!
後學小輩一名

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-6 04:51 PM 發表

佢無左理工份工,宜份工佢肯定唔走。上次阿爺仲讚佢天!佢人品唔好,但係醒目,叫做食到統戰條水,如果勤力 D,應該仲有機會。
留阿蟲汰喺度,乜眼同盟如果話漁港無盟主,阿爺大可以話:我地有“真·忠誠反對派“呀,吹咩?

區區千幾萬四年,扺比啦

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-11 02:52 PM 發表

外交部發信息了,是應邀去和老美吹水!

“應邀”、“應邀”、“應邀” - 重要野講三次!
一個過氣大佬要搵左三隻馬仔摸摸底之後,先夠膽約對家飲茶吹水,邊個膽怯d,唔洗講啦

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 kenywj 於 2021-3-14 08:26 AM 發表

呢個陳蕾士,當年會考個個都避之則吉唔會溫唔會揀來答
當年難得我個中文呀sir會hea教呢篇文章(佢之前去左九龍塘某名校做校長,應該退左休),佢平時教其他課文都好認真而且教得好好,係呢篇……喺咁e教一堂,然後叫大家“當無呢篇文“,如果真係有出,避!

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 tsui123 於 2021-3-15 10:00 AM 發表

依家佢哋就好似被洗腦洗到鈎左魂,只要一個引指就好似喪屍嘅出返嚟
今朝已經見到有噴字寫“體能thx“,即係話預備又搞事啦,佢lm

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-16 11:44 AM 發表

我睇過,係撐乞暴,不過較隱悔,之後好低調。有老豆幫佢,以後唔再犯,應該捱得過的!(少少似容祖兒)
佢舊年一見唔對路,晨早就上左大陸,借個內地衛視節目嚟試水啦。不過比人cut曬鏡頭,然後佢又肯自己認衰話無時間做,咁都肯認衰仔,而佢老婆都醒水唔再出聲,咁應該可以洗白嘅

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 celiacty 於 2021-3-16 03:36 PM 發表

通常醒水收斂得快
背後又有人都會無事既
例如春卷姐姐,而家咪喺湖南囉

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-16 08:57 PM 發表

灣灣 F-16V 22 部成作戰隊型了,每台過億美元,三代着機!真是開戰,第一個考慮點係機場跑道還在嗎?第二個考慮點係面對中國電偵機和 J20,不就是盲機吧!最重要,老解六代機的相已唔覺意漏了出來了
佢老尾有無比幾支90s出品嘅愛國者導彈呆丸呀?

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-16 09:04 PM 發表

其實真係好想睇真正的武統,二千支火箭,係火箭,唔係導彈,朝向灣灣飛去時,我又真係好想睇果班政論綜藝娛樂節目表演人講乜!
“呆丸人加油,我地有民主自由嘅菠蘿蓮霧同民進……dnlm English你咪走“

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
引用:
原帖由 horse2014 於 2021-3-16 09:07 PM 發表

三胖唔出聲,叫個妹同睡王講:你搞我,宜四年你都唔使訓!
唔知點解,呢頭老尾同頭號走狗高層2+2,果頭金仔就搵人出聲,而天朝就淨係呀堅哥仔講兩句算數。

我嘅理解係,天朝真係有d不屑佢老尾

妳的感受沒有人懂

沒有好感再嘗試也沒有用
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]