• 瀏覽: 522,809
  • 回覆: 73
  • 追帖: 255
第一版!

黑記, 你為什麼沒有拍下"示威者"的殘暴?!
熱賣及精選
引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-3-1 10:03 PM 發表

第一版!
終於係第一版報個靚到。
支持樓主!
支持各位熱愛祖國嘅師兄師姐!

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-3-2 12:26 AM 發表

白皮就算肯賣生產線同技術畀你
都梗係在一啲重要關口有保留
話說當年中國開始興建高鐵之時
邀請外國投標並話明要包括技術轉讓
當時日笨同德國都已經係開天殺價
不過部份重要技術仍然多多錢都唔肯賣畀中國
好啦缺少幾樣技術中國最後都照買
當時德國佬就曾經誇下海口
話中國無咗嗰幾樣買唔到嘅技術要用超過50年(唔太記得係50年定100年)都無可能達到德日嘅高鐵水平
好在中國人就係有唔服輸嘅 ...
打鐵還是自身硬。
中國文化就係有鐵骨錚錚嘅元素。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-3-2 02:17 AM 發表

利害,四十七名反賊保申請,玩到依家都未玩完,如果唔係有人<扮>唔舒服,休庭,在下估連個官都無得休息。。。😅
幾個攪便豬心大律師出行力咁幫47漢奸攪保釋,話唔會再犯,憑咩信?
呢台戲好睇。

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-3-2 03:39 PM 發表

美國人工智能國家安全委員會發表報告,建議限制中國採購先進電腦晶片,防止中國半導體業超越美國,並建議限制中國半導體業落後美國兩代的規管措施。
建議限制中國半導體業落後美國兩代的規管措施。

嘩.....我唔識俾反應啊....

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-3-3 08:31 PM 發表

如果幾個月後有得打國藥就好啊, 但係好似無乜風聲香港幾時有得打, 最多都係話建議比香港人上深圳打
其實點解香港無國藥打?係咩原因?🤔

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2021-3-4 09:14 AM 發表

但係無一個特首能完成兩個任期,對臭港來計真係一個紀錄,而且白皮一樣沾沾自喜,馬兄覺得CY做唔到是不是太硬所以無法引蛇出洞,尋晚發生割蓆潮,各位師兄覺得巧合定有野想做,尋日係盧總睇到的訊息係剩低果八隻無簽勢必攬炒聲明書,所以暫時甩身,真係失望
嗰8個無理由走得甩,入邊嗰47漢奸,咬都咬死佢哋。
「你哋當日唔簽,就係為今日。我就要坐?!唔得!」

引用:
原帖由 太大星 於 2021-3-5 11:27 AM 發表

正路是林鄭繼續做,CY是後備,用CY黎放煙幕是正常的,因為正苦官員同地慘黨唔鍾意林鄭,但更怕CY,[兩害取其輕]之下就會支持林鄭連任,但林鄭又是否願意承擔下任特首呢!

喺而家無第三個人彈出之下,無論林鄭或CY繼任,都是貫徹現行政策適合的人選。
其實個意思就係講畀大家聽,無論點換人,呢個方向都會繼續行落去。如果你哋推林鄭落台,我就推CY上。
時間已經畀咗20年你哋, 我已經唔會再等啦。
我覺得呢件事好清楚。😊

引用:
原帖由 step1 於 2021-3-5 11:33 AM 發表

地產黨諗多左,依家副牌就係阿爺話事!
你可以繼續諗方法找漏洞,但可以放心,搵到的漏洞下個月人大就會修例同你堵左佢。
繼續玩野會死得好慘!唔好再諗點樣干預國家對香港的管制
地產嗰班人,根本就係用一個商人嘅思維,根本冇以國家嘅方向去睇事情,所以佢哋不停咁搞盡腦汁,去諗方法鑽空子。
20年過去啦,佢哋仍然用呢個諗法,結果就係會被消滅。如果去到接受朝廷招安,都仲有一線生機。
情況就似水滸傳。 佢哋要做宋江定係方臘。
都係嗰句,條路自己揀,褔齋唔好喊。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-3-5 12:22 PM 發表

佢真係喊得誇張,有啲過火,跟住又話自己係基督徒,一輪嘴up.......懷疑佢係有精神病定係做戱。
要呃人,先要呃到自己。🤣

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-3-5 12:59 PM 發表

代表自命基督, 佢自己係道路真理生命
所以好憎啲人士稱基督徒, 佢哋完全唔明白,基督徒其實係乜嘢意思。 成班食屎狗,覺得自己好乾淨。 

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-7 06:36 PM 發表

佢哋可以出錯d咩呢咁?
打多咗劑量??!!加d其他野落支疫苗度??!!😱😱😱
有樣野叫空氣,隨時隨地都可以拎到。

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-3-8 10:44 AM 發表

緬甸下一步是發動罷工,
與香港大三罷程序一樣。

睇片上街的人不多,
可能比香港更快結束。
一罷工就出宵禁,軍隊出動拉人封艇。問題可能在於C1甲嘅狗賊,會出狠招。只要軍方堅定,咁就有機會解決。

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-3-8 05:50 PM 發表

所以我都好奇佢想個仔有咩封號。總之分身家有分比佢兩公婆就係啦。係老尾講炆煮豉油,有乜奶油帶個封建制度既頭銜返去。
咪就係著數要攞盡囉。
野唔願做,又想逗人工。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-3-8 06:37 PM 發表

除非喺啲二三線城市,如果喺深圳丶上海依種一線城市,月入兩三皮嘢都唔敢自以為好巴閉咁大大聲同人講。深圳大把科技公司,通街都係年收入過百萬的工程師。

通街過百萬年薪嘅工程師,
呢啲先至叫做天道酬勤,
你肯努力,你肯學習,就會有回報。
香港有個k型嘅現象,勤力做嘢嗰啲,反而比懶懶行嗰啲窮困,咁你話啲人仲邊有心機返工?🙄🤔

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]