• 瀏覽: 522,824
  • 回覆: 38
  • 追帖: 255
報到支持

熱賣及精選
引用:
原帖由 diverstranger 於 2021-3-2 08:36 發表

幾個攪便豬心大律師出行力咁幫47漢奸攪保釋,話唔會再犯,憑咩信?
呢台戲好睇。
審返三五七年,先坐十零廿年

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-3-4 18:12 發表

離下題,諗起以前返西餐廳暑期工,有D客至鐘意張枱一污糟左就叫人抹枱,我顧客至上無say no,一定照抹的,但問題係塊毛巾一日先換1轉(午市/收工各一),分分鐘條巾仲污糟過張枱,而佢地又無考慮條巾之前的經歷.....之前究竟抹過咩....

所以,我去食野一定唔會無事無幹叫人抹枱,有d野之前做過,唔知係好過知

最後,玄d講一句,戴手套可能乾淨d,但唔戴又未必唔乾淨,
...
出街食野自己用消毒紙巾抹一次張枱穩陣

引用:
原帖由 slw81 於 2021-3-6 14:52 發表

“原子筆裡面粒走珠國內都仲未掌握到技術(呢樣野李克強總理講左6,7年啦...)”

已經攻克咗啦,太鋼練咗一爐有排用,日本瑞士啲廠就執笠
佢仲停係唔知幾多年前既中國

引用:
原帖由 風天小畜 於 2021-3-6 15:52 發表

呢啲唔係叫逢西必反,而係有大局觀 
不是跟住舊制度嘅霸權語言去行,而係利用自己嘅語言優勢 營造 新嘅中國復興大局,係長遠戰略 加快推廣 一路一帶同中國嘅形象 扭轉全世界嘅民心

同人人全部都要學英文無關, 人人全部學英文花太多時間就會失去其他嘢嘅啫
遲尐輪到外國人花時間學中文喇

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2021-3-9 13:15 發表

尾國出兵, 後勤喺邊度?  睇怕佢嚟得走唔得。
東風快遞,使命必中

一張彩圖,留意珠三角

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-12 12:11 發表

中醫都話我濕氣重
執啲去濕茶同叫我煲去濕湯
仲有瞓覺貼足貼
無咁覺疲倦
戒甜,每日行45分鐘,效果好好

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-3-12 14:47 發表

吾食 carbohydrates 修身好快。

但係要緊記,全 cut 甜至有效。

人人身體狀況不同,我戎得太清會見暈,有藉口繼續肥~
見頭暈可食蕃薯代替碳水化合物

引用:
原帖由 太大星 於 2021-3-12 17:06 發表

中國駐南斯拉夫使領館被美軍空襲,可曾記得?
佢老尾炸中國領事館,話用左舊地圖,呢件事中國一定要老尾還

你都講左中國係地球上唯一

引用:
原帖由 dustin 於 2021-3-13 07:31 發表

我識個舊同事本來係大肥仔/佬,佢減肥係食烚菜同湯,再加跑步,我見佢有時lunch係公司自己用微波爐加熱水叮熟啲生菜食。雖然減到好fit,  但佢因為減得太快,我見佢頸啲皮係好鬆,佢自己都試過用水搣起俾我睇,所以減得太快,係會好易殘。
其實戒一樣野要搵令一樣野代替,如果唔係會狂燒肌肉
例如戒飯,可以用蕃薯代替
戒牛奶,用豆漿代替
之後係增加肌肉量加速新陳代謝先減得靚

引用:
原帖由 mahler8 於 2021-3-13 09:54 發表

有關炸領使館,有個傳聞值得去揾來睇,大致是談及因為領使館深層地底收埋一隻被擊落的老尾隱形戰機,老尾為了阻止中國獲得隱形戰機技術而一定要炸領使館(藉口是用錯舊地圖),而轟炸過程又因有導彈未爆而再領中國獲得更新的導彈技術。大致係咁,希望冇記錯。
我聽個版本係美國佬真係用錯地圖,佢只炸到第一層,其實架機係第二層

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2021-3-13 12:49 發表

我諗亞爺已經有心理準備,覺得老美唔打算還錢;
如果真係唔還,d錢應該當比老美帛金就算
快了快了

.....................................................................................................

美眾議員擬提案 永扣留逾1萬億美元欠華債務
03月12日(五) 12: ...
如果美國真係咁做將會使老尾導向深淵,比中國有好大操作空間玩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]