• 瀏覽: 488
  • 回覆: 9
本主題由 nc99999 於 2021-4-23 05:36 PM 關閉
根據基督邪教嘅教義,耶和華係「全能」嘅。
亦即係所有壞事、邪惡嘅事都樣樣皆「能」瓣瓣精。包括性侵、孌童、強姦、勒索、殺人放火......。
尤其殺人放火,耶和華可謂出神入化,無出其右。
呢個就係基督教咁邪惡嘅根本原因。

熱賣及精選
引用:
原帖由 庭園美 於 2021-3-2 12:56 PM 發表

根據基督邪教嘅教義,耶和華係「全能」嘅。
亦即係所有壞事、邪惡嘅事都樣樣皆「能」瓣瓣精。包括性侵、孌童、強姦、勒索、殺人放火......。
尤其殺人放火,耶和華可謂出神入化,無出其右。
呢個就係基督教咁邪惡嘅根本原因。
真係遺憾!我問嗰幾個正反嘅問題,到目前為止,你哋仲未有正面解釋回應。

引用:
原帖由 僵屍臉的吳永森 於 2021-3-2 02:02 PM 發表

真係遺憾!我問嗰幾個正反嘅問題,到目前為止,你哋仲未有正面解釋回應。
冇人老奉要答你

引用:
原帖由 力力奇 於 2021-3-3 03:04 PM 發表 

冇人老奉要答你
因為無知所以沒有人答?真的嗎?

引用:
原帖由 僵屍臉的吳永森 於 2021-3-3 03:20 PM 發表

因為無知所以沒有人答?真的嗎?
咁你冇交學費,自然冇人教精你

引用:
原帖由 力力奇 於 2021-3-3 03:27 PM 發表

咁你冇交學費,自然冇人教精你
又遊花園

引用:
原帖由 僵屍臉的吳永森 於 2021-3-3 03:28 PM 發表

又遊花園
遊唔起咩

引用:
原帖由 僵屍臉的吳永森 於 2021-3-2 02:02 PM 發表

真係遺憾!我問嗰幾十個正反嘅問題,到目前為止,你仲未有正面解釋回應。

口講神愛世人,實質神愛殺人;口講愛人如己,實質排除異己;口講保護婦嬬,實質性侵婦嬬;口講寬恕包容,實質狹隘排他;表面到處辦學,實質從小洗腦;好事歸功教會,壞事推卸教徒。
引用:
原帖由 庭園美 於 2021-4-23 04:16 PM 發表

真係遺憾!我問嗰幾十個正反嘅問題,到目前為止,你仲未有正面解釋回應。
你收工喇!執我口水尾想抽我水抽到乾塘?

關帖
會員發帖,主題和內容不可以有既定立場(如基督教是反智,....),發帖人亦要有中立言論引導討論方向。