• 瀏覽: 1,769
  • 回覆: 14
呢間格是否大門對廁門?

熱賣及精選
冇人知?

bit.ly/3du6Afw
搵到就搵啦
西貢蠔涌車公廟 第91籤 中籤 梁心招禍
第1籤 上上籤 帥靈地傑逞英豪,一箭分明點大敖:得意春風攜滿袖,馬頭聲唱狀元高。
引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2021-3-2 02:04 PM 發表

呢間格是否大門對廁門?
三界五行:大門對廁所難聚財

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/life ... 0621_00982_001.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2021-3-2 14:40 發表

冇人知?
十字型居屋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-3-2 02:41 PM 發表

算係。

係咪舊居屋
27年新十字型居屋,我屋企人想買黎收租,不過單位裝修新,唔想再裝修,但又驚比租客介意

回覆 引用 TOP

新十字型

搵到就搵啦
第1籤 上上籤 帥靈地傑逞英豪,一箭分明點大敖:得意春風攜滿袖,馬頭聲唱狀元高。
引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2021-3-2 02:40 PM 發表

冇人知?
有方法

廁所門掛上門簾,擺放吊蘭以及掛開過光的桃木葫蘆來化解。
在廁所門柱子上面放一串五帝銅錢,風水問題就可解決。 ...
在廁所門上貼五行八卦福。
廁所裝門簾也可以起到趨吉避兇,趕走壞運氣的作用。
廁內用掛牆塑膠花盆養植綠蘿或吊蘭,改善氣場,優化環境。
廁門掛珠簾。

網上搜

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

我識個人佢裝修前梅過梅菜,裝修後佢中過兩次六合彩二獎加埋有百五萬大大改善佢一家生活

回覆 引用 TOP

直情係

回覆 引用 TOP

水泉澳都係呢個設計,都無對正,唔覺有問題,想要攪攪佢,買隻兩摺鋁廁所門,換走隻大廁所門囉,千零蚊

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2021-3-2 02:04 PM 發表

呢間格是否大門對廁門?
青泰苑間格

回覆 引用 TOP

如果改唔到,可考慮掛塊珠簾在廁門前開廁門要常關。

搵到就搵啦
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]