• 瀏覽: 25,148
  • 回覆: 152
  • 追帖: 1
我原本做緊要用車個d工,點知上年比人扣晒分,吊左個牌,

之後都好快搵到工,不過我覺得個老闆對我地同齡人唔係好友善,覺得班後生手腳快,成日暗示我做野慢

但佢唔念下邊個最後一個收工,雖然冇咩做,但我會好義氣等到大家走先一齊走,個班80,90後個一打完卡落場有時衫都唔換就走左

點知今日我只不過比錯熱水個客,個客又話燙傷又盛,之後個老闆就同我講比返7日人工我,叫我即走

熱賣及精選
公平咩?

連第二個廢老都認證你係廢老

引用:
原帖由 今晚點收科 於 2021-3-2 02:41 PM 發表

之後都好快搵到工,不過我覺得個老闆對我地同齡人唔係好友善,覺得班後生手腳快,成日暗示我做野慢

但佢唔念下邊個最後一個收工,雖然冇咩做,但我會好義氣等到大家走先一齊走,個班80,90後個一打完卡落場有時衫都唔換就走左

點知今日我只不過比錯熱水個客,個客又話燙傷又盛,之後個老闆就同我講比返7日人工我,叫我即走
咁你真係做錯野喎無得賴

[size=1.5]我恨我痴心

與君相聚倍溫馨,
時刻懷念四年情;
人生何處不相逢,
只嘆無情勝有情。
引用:
原帖由 今晚點收科 於 2021-3-2 02:41 PM 發表

咁都唔炒你就真係奇怪喇

大家體諒一下樓主,若果人人都唔包容,一直用錯處睇別人,咁人人都有被炒和投訴的可能。
中國人不會咁小氣,若中國人咁小氣,中國一早打下第三次戰爭。

引用:
原帖由 今晚點收科 於 2021-3-2 02:42 PM 發表

公平咩?
add oil, tomorrow will be better

回覆 引用 TOP

可能餐飲唔岩你做姐,
或者老板唔夾你姐。

有時工作係天時,地利,人和
你自己係味會比心機同年青人相處同有個心做落去,目的為咩?

味試下其他工

事已至此,無可奈何。唯有找新工作。

回覆 引用 TOP

先檢討自己

回覆 引用 TOP

不如轉做洗碗啦

加油

回覆 引用 TOP

引用:

比錯熱水個客?  

50+ 員工被炒機會較30歲多3倍。
有的人的確做事慢D。

呢疫情, 被炒也真沒法子。

讀下ERB / 再找工作。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
引用:

即係失左業俾佢炒咗,搵個份工啦。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]