• 瀏覽: 25,015
  • 回覆: 161
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 港人知港事 於 2021-3-3 09:30 AM 發表

沒事嘅,快的去打科興疫苗啦,隔咗2日先死,為咗愛國愛黨,抵打啦。
唔好意思我仲未有資格去打住!我等睇王絲面部癱瘓。

熱賣及精選
引用:
原帖由 123456siu 於 2021-3-3 09:32 AM 發表

唔好意思我仲未有資格去打住!我等睇王絲面部癱瘓。
咁咪錯過的好野囉,帶埋你個藍屎廢老去打咪優先囉,大把位啦。

引用:
原帖由 waiman62 於 2021/3/3 00:51 發表

我諗起寵物傳心師同埋風水師!
仲有驗(樓)屍

其實條雜畜去左現場根本冇用

真係吾知濕鳩磚家會吾會計算換氣流量,狗嗡當秘笈。

引用:
原帖由 lrr174 於 2021-3-2 04:50 PM 發表

由 醫科專家 目測 過 空氣流量 喎  實冇死錯人啦
師兄目測那會有風速流量? 公共衛生係大家的。無良食店做成這次大爆發。

引用:
原帖由 hegangbei 於 2021-3-3 09:24 AM 發表

點解唔話該食肆負責人及員工自私,打爛商埸內過百員工嘅生計呢
同意,因為食肆負責人嘅自私行為令到K11同過百員工生計遭到損失,
K11最慘今次事件都唔係自己問題,只係租出店鋪因為他人過失連累埋聲譽

真係懷疑食環署嘅工作能力,冇理由check兩次都冇發現餐廳個通風系統存在隱患,k11都算盡責,出咗事識應變,即刻有一系列嘅措施

間食肆真係害死人,食環署查來查去都唔知做緊乜,好彩今次k11即刻閉館,如果唔係,可能後果更嚴重

獅子山下冇獅子
引用:
原帖由 青年幹探 於 2021-3-2 04:29 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210302/bkn-20210302145113776-0302_00822_001.html
食環處秉承港英時代之市政局風氣, 都係吞卜,做唔到乜野!

今次話食環處check唔到d換氣系統有問題, 佢地有冇則去依據? 又拆唔開d裝飾去睇. 點會知!?

應只該食肆商與裝飾商知(如裝飾商偷工減料), 食肆方都唔會知.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]