• 瀏覽: 8,574
  • 回覆: 94
  • 追帖: 1

呢年升價最誇張的海鮮就係佢,年30晚去到240蚊斤,直逼花竹價!

今日早收工黃大仙見到68蚊斤,回到家還生猛,好奇點解無人買?定入貨太多呢。收檔養大半日又無沙,執到寶!

最開心送兩隻紅蝦,個人覺得紅蝦比蝦頭和九蝦還鮮甜,活的好少獨立有得賣,但不時在蝦堆中發現牠,真好彩!

熱賣及精選
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-3-2 09:17 PM 發表

呢年升價最誇張的海鮮就係佢,年30晚去到240蚊斤,直逼花竹價!

今日早收工黃大仙見到68蚊斤,回到家還生猛,好奇點解無人買?定入貨太多呢。收檔養大半日又無沙,執到寶!

最開心送兩隻紅蝦,個人覺得紅蝦比蝦頭和九蝦還鮮甜,活的好少獨立有得賣,但不時在蝦堆中發現牠,真好彩!
紅蝦的確比較甜,但係肉比較削

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2-3-2021 21:17 發表

抵食 赤米

職業原無貴賤,只要安心務正,就是他剃頭、唱戲、縫衣裳不算低下;

品格應分高下,若是任意胡來,哪怕你作官、為宦、當皇帝照樣骯髒。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-3-2 09:17 PM 發表

紅蝦少見喎

$60斤好抵

前日買過食
有沙食幾隻唔要

引用:
原帖由 auceo 於 2021-3-2 10:30 PM 發表

前日買過食
有沙食幾隻唔要
因為你D蝦太新鮮,養耐左先無沙

養幾耐
唔怕蝦死?

引用:
原帖由 auceo 於 2021-3-2 10:32 PM 發表

養幾耐
唔怕蝦死?
有打氣都可以1日

可能沒這個心機啊

引用:
原帖由 auceo 於 2021-3-2 10:34 PM 發表

可能沒這個心機啊
唔係叫你養,係問熟的魚檔d貨係咪即日返養了幾耐,第一手最新鮮但最多沙

引用:

$68一定要買。😊😊

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-3-2 10:38 PM 發表

唔係叫你養,係問熟的魚檔d貨係咪即日返養了幾耐,第一手最新鮮但最多沙

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-3-2 10:43 PM 發表

$68一定要買。😊😊
呢兩年都好貴,好耐無咁平!

引用:
原帖由 stevenchoi 於 2021-3-2 10:58 PM 發表

呢兩年都好貴,好耐無咁平!
曾經的$28。$240我肯定唔會買。聽日去街市睇下有冇先

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
主題標籤 #海鮮
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]