• 瀏覽: 1,682
  • 回覆: 20
之前前公司出警告信比我簽,我話唔簽,之後我嬲爆即時辭左職。
返緊新工,但前幾日收到前公司掛號封警告信比我,呢封信同第一次個封內容差唔多,但冇左要我簽名個part。。
好想掛返掛號比返佢。。但我個行好細,依家擔心前公司會周圍唱我tim...
唯一好彩係前公司冇人知我搵到咩公司做...

熱賣及精選
引用:
原帖由 有頭巾 於 2021-3-2 11:52 PM 發表

返緊新工,但前幾日收到前公司掛號封警告信比我,呢封信同第一次個封內容差唔多,但冇左要我簽名個part。。
好想掛返掛號比返佢。。但我個行好細,依家擔心前公司會周圍唱我tim...
工資都付給你了?

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 有頭巾 於 2021-3-2 11:52 PM 發表

掛號信唔簽咪無事囉

引用:

點解唔簽,你做左啲咩

回覆 引用 TOP

引用:

唔知咩事簽乜野?嚴唔嚴重㗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 82082171 於 2021-3-3 12:18 AM 發表

掛號信唔簽咪無事囉
當收到掛號信嗰陣諗吳起咩事,會收咗先㗎。

回覆 引用 TOP

引用:

其實好來好去,你又已離開該公司,掛號信又簽收了,咪當廢紙一張咪算囉

回覆 引用 TOP

有頭無尾,警告你乜呢?

回覆 引用 TOP

有冇刑事後果?

回覆 引用 TOP

你咁驚封警告信,係咪做左不可告人既事?

回覆 引用 TOP

驚乜呢,都系前公司囉

jo

回覆 引用 TOP

其實呢D 警告信, 僱員唔簽, 公司都會紀錄在案, 再加句"無簽. 死不悔改".............

專心炒股........

吹水會分心, 會走雞.............

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 有頭巾 於 2021-3-2 23:52 發表

衰左咩?

回覆 引用 TOP

順豐到付

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]