• 瀏覽: 1,168
  • 回覆: 8
  • 追帖: 2
將來做管理Accountant

熱賣及精選
引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2021-3-3 10:41 AM 發表

將來做管理Accountant
歡迎加入CIMA繳費大軍, 連考生身份已交了35年錢

FCCA FCMA 我祇是一個路過的會計從業員!
引用:
原帖由 FCCA 於 2021-3-3 11:44 PM 發表

歡迎加入CIMA繳費大軍, 連考生身份已交了35年錢
CIMA可以做咩工的?

引用:
原帖由 價值 於 2021-4-22 09:05 PM 發表

CIMA可以做咩工的?
CIMA可做一般企業會計的工作, 如fp&a, 也有做management consulting, project management 及treasury等工作, 我在工廠會計做了二十年

引用:
原帖由 FCCA 於 2021-4-22 09:33 PM 發表

CIMA可做一般企業會計的工作, 如fp&a, 也有做management consulting, project management 及treasury等工作, 我在工廠會計做了二十年
謝謝,好高人工架?

回覆 引用 TOP

做廠會計都要返國內, 少的兩萬, 高的四五萬, 會計是吃少年飯, 四十幾歲後很難再搵工

引用:
原帖由 FCCA 於 2021-4-22 10:02 PM 發表

做廠會計都要返國內, 少的兩萬, 高的四五萬, 會計是吃少年飯, 四十幾歲後很難再搵工
有無打算遷移英國?

期待2021.5.23 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~
引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-23 02:34 AM 發表

有無打算遷移英國?
因照顧家人, 不能移民, 好羨慕你哋

引用:
原帖由 FCCA 於 2021-4-23 07:17 AM 發表

因照顧家人, 不能移民, 好羨慕你哋
袛需一人係BNO, 便可以全家移過去架~

期待2021.5.23 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]