• 瀏覽: 817
  • 回覆: 11
你地係咪都係咁?
點解窩輪商有咁多錢日係港鐵介紹窩輪 ?
有咁多錢請靚仔/女推窩輪?
發一隻窩輪 食水深唔深?

用銀行買股,佣金貴三倍,小數怕長計

優惠受條款約束
熱賣及精選
引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-3-3 11:18 AM 發表

你地係咪都係咁?
呃9你地落搭

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-3-3 01:15 PM 發表

呃9你地落搭
佢地推介係鼓吹投機風氣, 係人都知買輪係零和遊戲
正pk

優惠受條款約束
引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-3-3 02:48 PM 發表

佢地推介係鼓吹投機風氣, 係人都知買輪係零和遊戲
正pk
專呃C9老人家棺材本

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-3-3 11:18 AM 發表

你地係咪都係咁?
所以我覺得d輪商根本係賺陰質錢,明知窩輪係揾人笨柒,仲日日電視推介,仲有d牛熊證。根本係賭具,可惜市場上太多賭徒!

回覆 引用 TOP

日日上班時間推輪, 買左要睇住點會有心情上班, 班友鼓吹投機
阿爺幾時整頓下呢班外資輪商??

優惠受條款約束
引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-3-4 04:08 PM 發表

日日上班時間推輪, 買左要睇住點會有心情上班, 班友鼓吹投機
阿爺幾時整頓下呢班外資輪商??
冇人逼你睇,冇人逼你買,唔識就唔好惦
市場不嬲都係講自由供求,窩輪原意係比人對沖,本來係其中一個好既衍生工具,只係呢十幾年比d賭徒當槓桿對賭,有求咪有供囉

引用:
原帖由 brad0727 於 2021-3-4 05:00 PM 發表

冇人逼你睇,冇人逼你買,唔識就唔好惦
市場不嬲都係講自由供求,窩輪原意係比人對沖,本來係其中一個好既衍生工具,只係呢十幾年比d賭徒當槓桿對賭,有求咪有供囉
如果輪商目的真係發行比人做對沖, 就唔會有部份股份只有call 無put, 佢地只係想人買來投機!!

優惠受條款約束
引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-3-5 11:34 PM 發表

如果輪商目的真係發行比人做對沖, 就唔會有部份股份只有call 無put, 佢地只係想人買來投機!!
你搞清楚先,如果佢哋係邀約你買(打電話比你etc),佢就係犯法,如果純粹賣廣告,你可以唔理佢,冇人逼你買
最憎某d人,貪心得黎又唔識,輸打贏要,輸咗就嘈,真係幾無恥,仲想阿爺做嘢?阿爺未于預香港夠呀?冇輪商阿爺d(克)錢點落嚟呀?

回覆 引用 TOP

窩輪唔易玩
悶市蝕時間值
Chok市輸引伸波幅
自相矛盾嘅玩法
而且引伸波幅係輪商定
即係話輪商控制緊輪價
一般小市民係唔夠輪商玩

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]