• 瀏覽: 43,833
  • 回覆: 229
  • 追帖: 6

90年真係太多有料花旦, 不過大家都係講6大花旦, 反而有啲小花遺亡左,
如果係70,80後觀眾, 我諗一定認識圖中呢位靚女, 有古裝女王之稱的梁小冰,
比人感覺好似唔夠大體, 但古裝真係超級靚女, 講真我覺得佢演技係幾好, 一定好過陳松伶, 佘詩曼, 黎姿, 宣萱, 但可惜佢喺TVB嗰陣只係90%拍古裝,
有少少局限佢才能。98年佢最後2部劇集《聊齋(貳)》同《鹿鼎記》都係代表作,《聊齋(貳)》記得佢個單元係有33點平均高收視, 可惜之後就離開TVB。

我一直以來以為佢係做小女人最叻,但估唔到2015年HKTV拍導火新聞線做
總編輯咁有氣場, 如果珍姐識捧佢, 佢可能可以更紅

熱賣及精選
一直覺得佢顏值高演技好.

回覆 引用 TOP

星途麻麻!

古裝女王

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nigelraphe 於 2021-3-3 05:09 PM 發表

http://5b0988e595225.cdn.sohucs.com/images/20190525/27c6d8a4d0974342be4c77dc23178718.jpeg

90年真係太多有料花旦, 不過大家都係講6大花旦, 反而有啲小花遺亡左,
如果係70,80後觀眾, 我諗一定認識圖中呢位靚女, 有古裝女王之稱的梁小冰,
比人感覺好 ...
人家做左 闊太 陳師奶 幾層樓收租 使鬼做咩

引用:
原帖由 旺季熱情的魚蛋 於 2021-3-3 06:14 PM 發表

邊個講,因為感覺佢唔係好使錢嗰啲人

佢以前做親都係主角, 只係結婚先唔做。

引用:
原帖由 wongkit1 於 2021-3-3 06:30 PM 發表

佢以前做親都係主角, 只係結婚先唔做。
如果佢唔離開TVB,
有機會同宣萱+佘詩曼+郭可盈+張可頤+陳慧珊+蔡少芬+黎姿平起平座.

引用:
原帖由 津津 於 2021-3-3 06:37 PM 發表

如果佢唔離開TVB,
有機會同宣萱+佘詩曼+郭可盈+張可頤+陳慧珊+蔡少芬+黎姿平起平座.
世事無如果, 只有結果。

何況佢未必追求d樣野。

回覆 引用 TOP

最好演技既港姐,當年女神

回覆 引用 TOP

徐娘已老, 佢都算有個高峰

回覆 引用 TOP

當年唔算太紅,但好靚女
佢近況都keep得好好

回覆 引用 TOP

答案:個鼻生得唔靚

引用:
原帖由 旺季熱情的魚蛋 於 2021-3-3 06:14 PM 發表

吓,但係佢老公係TVB做小配角

齊出手 組個攻勢 來堅守 跟我一搏 毋退後 轉眼會失守 才必須要拯救
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]