• 瀏覽: 3,239
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
想知道係度泊車有否違例

回覆 引用 TOP

精選汽車
冇過到鐘!點抄?

引用:
原帖由 天邊海角 於 2021-3-3 05:52 PM 發表

冇過到鐘!點抄?
類似係一個無咪錶既位置泊車, 果度一樣係無一個過左鐘既咪錶

引用:
原帖由 SoMaster 於 2021-3-3 05:59 PM 發表

類似係一個無咪錶既位置泊車, 果度一樣係無一個過左鐘既咪錶
呢個合法車位,冇時間抄牌嘅點分別出幾時貼張維修貼呢?

回覆 引用 TOP

我試過有這個經驗,佢同我講,家陣同你計時,如果俾人抄左牌,就搵番修理組,佢地睇情況,同你搞。

我試過泊果陣標位壞咗收唔倒錢,  攞車時標位已見修理好, 同時被抄牌, 因為標位有內部修理時間記錄可証明抄牌前少少時段確曾修理過, 我發email去警署反映, 罰款可以 waived唔洗交。

回覆 引用 TOP

我之前試過泊完個咪錶壞咗之後我用紙貼係錶上面話壞錶再打埋去維修組之後我去食飯返來已經整好同入滿二個鐘錶之後我睇到泊我隔離架車因為冇入錶俾人抄左當然我冇事

回覆 引用 TOP

正常2個鐘check 一次,因為維修人員處理完之後會入兩個鐘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日豐滿的甩頭 於 2021-3-3 07:43 PM 發表

我試過有這個經驗,佢同我講,家陣同你計時,如果俾人抄左牌,就搵番修理組,佢地睇情況,同你搞。
只適用於即時發現嘅錶位,唔包呢隻貼左紙啩!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-3-4 06:57 AM 發表

只適用於即時發現嘅錶位,唔包呢隻貼左紙啩!
包,只要你報壞錶就得,其實任何咪錶只要唔能正常操作或者貼咗紙維修都好,一定要打電話去報,咁先至保障萬一被人抄後可以提出撤銷,就算貼咗紙話維修中都要打,否則蝕底只係自己,你打去咪錶嗰個電話問佢都係咁同你講,我咁多年來都係咁做

引用:
原帖由 dudehk 於 2021-3-4 11:04 AM 發表

包,只要你報壞錶就得,其實任何咪錶只要唔能正常操作或者貼咗紙維修都好,一定要打電話去報,咁先至保障萬一被人抄後可以提出撤銷,就算貼咗紙話維修中都要打,否則蝕底只係自己,你打去咪錶嗰個電話問佢都係咁同你講,我咁多年來都係咁做
收到!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2021-3-4 11:13 AM 發表

收到!
有時有啲咪錶場多位有得揀嗰陣,我仲特登巡下搵貼咗壞表紙去泊,逢報壞表一定有兩個鐘醒你

回覆 引用 TOP

我試過係荃灣都係壞錶

要自己打去講備案先

到真係抄左可以寫信去要求唔交罰款

回覆 引用 TOP

唔係壞表但掛咗個黑布裝著電子儀器,四圍望唔見工作人員。
本來想去食早餐,都唔敢食,買三文治返去已移走部機,但無入表,好彩無抄。
呢的情況係咪應等工作人員移走部機入咗表至走開?

回覆 引用 TOP

我之前見到到即去拍,仲要拍足一日,也沒有打去報壞錶,試過拍幾次拍成日都冇事,

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]