• 瀏覽: 3,582
  • 回覆: 40
  • 追帖: 1
機用咗兩個月,之前無事,呢排每次洗衫溶唔晒洗衣粉,係同一位置一定有一小堆剩係度……我一向凍水洗!

請問有冇得搞?

熱賣及精選
用洗衣液同洗衣球喇唔會咁易塞同洗衣粉溶解唔晒

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-3 11:04 PM 發表

用洗衣液同洗衣球喇唔會咁易塞同洗衣粉溶解唔晒
防水 goretex呢啲,可否用洗衣液?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-3-3 11:06 PM 發表

防水 goretex呢啲,可否用洗衣液?
洗衣液無問題,洗衣球就有埋柔順劑就唔好洗goretex,我分開用

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-3 11:08 PM 發表

洗衣液無問題,洗衣球就有埋柔順劑就唔好洗goretex,我分開用
thx

回覆 引用 TOP

用左洗衣液好多年, 無呢個問題存在

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-3-3 11:09 PM 發表

用左洗衣液好多年, 無呢個問題存在
都係倒入洗衣粉同一格?

引用:
原帖由 montejo 於 2021-3-3 11:10 PM 發表

都係倒入洗衣粉同一格?
yes

不過你最好睇返說明書, 大眼雞洗衣液/粉入口通常最少有兩格, 一格洗衣液/粉, 一格柔順劑, 放錯格就有你呢個情況出現

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-3-3 11:15 PM 發表

yes

不過你最好睇返說明書, 大眼雞洗衣液/粉入口通常最少有兩格, 一格洗衣液/粉, 一格柔順劑, 放錯格就有你呢個情況出現
我而家無放錯格,初用一直無事,就呢排先溶唔晒

我直接倒埋落洗衣槽同污糟衫一齊再關門開機

我用Miele,CF話唔好落咁多洗衣粉,用落兩至三茶匙,溶晒。一樣洗得好乾淨。不過我用呢隻洗粉,德國製。

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-3-3 11:15 PM 發表

yes

仲有一格放漂白水

引用:
原帖由 cool_stone 於 2021-3-4 07:39 AM 發表

仲有一格放漂白水
無放錯呀

可以先用大杯用熱水溶解左先放落去!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-3-4 07:46 AM 發表

無放錯呀

12140436 12140437
咁好大機會係噴水咀有水垢, 用牙刷試下可唔可以刷到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]