• 瀏覽: 4,775
  • 回覆: 37
新上班唔識用,無人告訴我公司系統,只會話好難,你唔會明……

我就諗起有次入醫院,見到好多小學同學都事業有成做到大醫生,有的是護士長or護士。因為我訓醫院,所以我知道……他們樣子都無咩點變過……
,相反自己一事無成,每份工都做基層工種,人地話炒你就炒你,我很失敗和垃圾

熱賣及精選
會唔會係你自己不求上進呀。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 人類推進噴射器 於 2021-3-3 09:23 PM 發表

我就諗起有次入醫院,見到好多小學同學都事業有成做到大醫生,有的是護士長or護士。因為我訓醫院,所以我知道……他們樣子都無咩點變過……
,相反自己一事無成,每份工都做基層工種,人地話炒你就炒你,我很失敗和垃圾
你幾大做邊行啊!

引用:
原帖由 人類推進噴射器 於 2021-3-3 09:23 PM 發表

加油! 明天會更好!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-3-3 09:32 PM 發表

你幾大做邊行啊!
做工程建築

引用:
原帖由 人類推進噴射器 於 2021-3-3 09:34 PM 發表

做工程建築
無問題啊
一定要做醫護先成功咩

引用:
原帖由 人類推進噴射器 於 2021-3-3 09:34 PM 發表

做工程建築
做工程有機會搵錢多過醫生呢

回覆 引用 TOP

行行出狀元呀,加油💪🏻

回覆 引用 TOP

引用:

性格缺定命運

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-3-3 09:38 PM 發表

無問題啊
一定要做醫護先成功咩
我誤會我意思,醫院都有基層工種,我係話我做工程界入面的基層工種

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwma 於 2021-3-3 10:02 PM 發表

性格缺定命運
????

回覆 引用 TOP

做好自己先把啦,自己嘅事都未搞得掂,就日日係到同其他人比

回覆 引用 TOP

推進人類前 先推自己先

回覆 引用 TOP

引用:

人地話系統難, 咁你咪自己摸熟個系統囉 , 用精個系統 , 咁咪唔洗做廢人囉 .....分分鐘老細升你做 CHIEF ENGINEE OFFICER

回覆 引用 TOP

引用:

有信心就奮力上游。冇信心就開窗跳落去。你上嚟講呢啲嘢冇撚用。根本冇人幫到你。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]