• 瀏覽: 3,000
  • 回覆: 49
  • 追帖: 3
想加返個濾水器喺廚房,因為水壓唔夠 ,所以想加個增壓泵 ,類似呢隻,想知應該駁去冷水定熱水嘅曲尺掣位置?謝謝。

附件

IMG_20210303_215231.jpg(61.46 KB)

2021-3-3 10:00 PM

Screenshot_20210303_212333.jpg(70.97 KB)

2021-3-3 10:00 PM

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
點解唔係駁係入屋主喉位?

引用:
原帖由 鄉下甩毛飛 於 2021-3-3 10:08 PM 發表

點解唔係駁係入屋主喉位?
因為浴室都可以接受到,又唔想加個咁大嘅泵,所以先咁諗。

回覆 引用 TOP

你問水喉佬肯唔肯同你做先喇

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-3-3 10:30 PM 發表

你問水喉佬肯唔肯同你做先喇
只係用軟喉駁返入水同出水位置,諗住自己做咋。

廚房唔夠水壓有乜問題,反而熱水爐唔夠水壓著唔到先要加壓,呢隻野用乜原理加壓?正式加壓要有水泵+加壓缸

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 大林林 於 2021-3-3 11:00 PM 發表

廚房唔夠水壓有乜問題,反而熱水爐唔夠水壓著唔到先要加壓,呢隻野用乜原理加壓?正式加壓要有水泵+加壓缸
駁咗濾水器出唔到水,因水壓唔夠。

引用:
原帖由 kk217 於 2021-3-3 10:44 PM 發表

只係用軟喉駁返入水同出水位置,諗住自己做咋。
呢隻用24V?正常加壓泵接駁熱水爐入水位(冷水)
不過呢隻泵仔好細,唔好諗住用左會增大好多,如果未買考慮買部大

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk217 於 2021-3-3 11:06 PM 發表

你住頂樓定用鐵喉裡面生晒鏽?

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
引用:
原帖由 kk217 於 2021-3-3 11:06 PM 發表

你個濾水器加在乜位置?加之前正唔正常?

引用:
原帖由 大林林 於 2021-3-3 11:26 PM 發表

你住頂樓定用鐵喉裡面生晒鏽?
住鳳凰樓 ,全部銅喉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 又黃又臭膿之隊 於 2021-3-4 10:25 AM 發表

你個濾水器加在乜位置?加之前正唔正常?
濾水芯係坐檯款 ,接駁水龍頭出水,就係因為冇水壓所以出唔到過濾水。

用緊呢隻.

附件

Screenshot_20210304_111641.jpg(33.54 KB)

2021-3-4 11:17 AM

引用:
原帖由 大林林 於 2021-3-3 11:00 PM 發表

依啲水泵用flow switch 控制,無須加壓缸。

引用:
原帖由 鄉下甩毛飛 於 2021-3-4 11:17 AM 發表

依啲水泵用flow switch 控制,無須加壓缸。
請問師兄知唔知呢隻水泵夠吾夠力畀濾水器用?同埋應該接駁喺冷水or同熱水位, thanks.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]