• 瀏覽: 4,806
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
保安朋友在中環附近一座商業大廈做開夜班 夜晚當值只有2個保安員 一個睇門口位  另一個就要由40幾樓天台開始往下巡視打鐘 而每層都要經過寫字樓走廊  要入去一個公廁 和一個殘廁簽薄 晚上燈全關 只有后梯燈全開 入廁要開燈 保安朋友話巡完一次大約個半鍾  有一晚一件離奇事件發生了 保安員行到某一樓公廁用鎖匙開門 搞左好耐都開吾到度門 以為帶錯鎖匙或是壞鎖 最后開左門 跟手開燈制 點知聽到最尾廁格個門好大力關上湃一聲 有野拉廁所水 嚇到保安朋友即刻調頭走到大門口揾埋另一個保安一齊上來查看 廁格度門墟淹着 保安用腳踢開門用電筒一照 只見一度黑煙升上假天花板  二人嚇到傻左跑返落樓下坐到天光冇再巡樓 第二日向公司辭職吾撈。

熱賣及精選
恐怖

回覆 引用 TOP

我有朋友做保安都話有類近經歷 不過就冇咁猛 佢話覺得成晚有野跟住佢

回覆 引用 TOP

請問樓主係咪近中上環一座有保險公司office大廈?如果係我有類似經歷,大約係2010年

引用:
原帖由 kopahin 於 2021-3-5 12:24 AM 發表

請問樓主係咪近中上環一座有保險公司office大廈?如果係我有類似經歷,大約係2010年
我要問下具體位置先答到 你經歷是什麼?

補充小小: 原來當晚有部笠被襟上襟落 通常夜晚會開一部笠方便自己上落

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-3-5 12:54 AM 發表

我要問下具體位置先答到 你經歷是什麼?

補充小小: 原來當晚有部笠被襟上襟落 通常夜晚會開一部笠方便自己上落
承上,中上環位置,作少少修改唔開公司名。
話說我果陣頂另一同事overnight一個月,其實同事間有傳過夜晚有野因曾發生過d事,有員工因為偷了客錢被揭發自殺。而office係得我一個,大廈有保安會巡樓。我每晚都係兩點左右會去殘廁,跟住出去附近老麥買宵夜再返去食。一星期過都冇事,突然有一晚殘廁竟然鎖左,我就奇怪落樓問保安做乜鎖左,佢話無喎,一向都唔鎖。。。
咁我無理果晚都係咁過,如是者第二晚都係鎖左去唔到殘廁我都無理喇。。
第三晚又係開唔到咁我問保安,佢都係話無鎖,話係咪壞左叫我報比日頭同事知同管理署講。。咁我email日間同事咯,等到回覆係:無野喎, day time都係咁用殘廁。。。

引用:
原帖由 kopahin 於 2021-3-5 09:42 PM 發表

承上,中上環位置,作少少修改唔開公司名。
話說我果陣頂另一同事overnight一個月,其實同事間有傳過夜晚有野因曾發生過d事,有員工因為偷了客錢被揭發自殺。而office係得我一個,大廈有保安會巡樓。我每晚都係兩點左右會去殘廁,跟住出去附近老麥買宵夜再返去食。一星期過都冇事,突然有一晚殘廁竟然鎖左,我就奇怪落樓問保安做乜鎖左,佢話無喎,一向都唔鎖。。。
咁我無理果晚都係咁過,如是者第二晚 ...
咁你點解吾問下現時夜班的同事咩料

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-3-6 01:16 AM 發表

咁你點解吾問下現時夜班的同事咩料
故事未完,同埋正式夜班條友一直話冇野,可能佢真係冇遇到
話說我有d驚,果個星期襯放假走去買左串開過光佛珠帶住,第二晚又膽粗粗試下去殘廁,今次順利開到。但個心有d唔安樂都係唔用殘廁
如是者過左幾日,冇左件事。有一晚急急地就去殘廁,突然又開唔到,即時醒起出門口原來無拎串佛珠,唔知有冇睇錯係門隙見到殘廁盞燈呢個時候熄左,我即時閃人之后唔敢再用果個廁所。

好驚驚😱多謝分享

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kopahin 於 2021-3-6 01:29 AM 發表

故事未完,同埋正式夜班條友一直話冇野,可能佢真係冇遇到
話說我有d驚,果個星期襯放假走去買左串開過光佛珠帶住,第二晚又膽粗粗試下去殘廁,今次順利開到。但個心有d唔安樂都係唔用殘廁
如是者過左幾日,冇左件事。有一晚急急地就去殘廁,突然又開唔到,即時醒起出門口原來無拎串佛珠,唔知有冇睇錯係門隙見到殘廁盞燈呢個時候熄左,我即時閃人之后唔敢再用果個廁所。
咁恐佈。開光佛珠有料到喎👍🏻

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-3-4 01:11 AM 發表

保安朋友在中環附近一座商業大廈做開夜班 夜晚當值只有2個保安員 一個睇門口位  另一個就要由40幾樓天台開始往下巡視打鐘 而每層都要經過寫字樓走廊  要入去一個公廁 和一個殘廁簽薄 晚上燈全關 只有后梯燈全開 入廁要開燈 保安朋友話巡完一次大約個半鍾  有一晚一件離奇事件發生了 保安員行到某一樓公廁用鎖匙開門 搞左好耐都開吾到度門 以為帶錯鎖匙或是壞鎖 最后開左門 跟手開燈制 點知聽到最尾廁格個門 ...
有次係茶仔, 搭枱食飯,啊姐著保安制服
佢話有特別野, 同事話唔係有野, 你上手都唔走啦

無野既,個位係以前住客, 同男友嘈咪

回覆 引用 TOP

謝謝分享

回覆 引用 TOP

多謝分享

回覆 引用 TOP

真嘅假嘅,咁誇張,黑煙都睇到

回覆 引用 TOP

恐怖..... 

唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  唵嘛呢叭咪吽  

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]