• 瀏覽: 27,275
  • 回覆: 197
  • 追帖: 4
同老婆呢排有d事成日都唔想住屋企,去左幾次staycation之後,老婆就話佢想屋企有浴缸。我問過之前幫我裝修個師傅,佢話我個廁所都可以放得入浴缸,要裝修都可以

所以想問下大家意見,大家屋企有冇浴缸,轉唔轉浴缸好?
用咩浴缸好?有功能?
點解個浴缸都係白色...?
轉浴缸之後有咩要注意?

熱賣及精選
買一個玻璃纖維浴缸就咁放上上面就可以

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
引用:
原帖由 羊過 於 2021-3-4 01:18 PM 發表

同老婆呢排有d事成日都唔想住屋企,去左幾次staycation之後,老婆就話佢想屋企有浴缸。我問過之前幫我裝修個師傅,佢話我個廁所都可以放得入浴缸,要裝修都可以

所以想問下大家意見,大家屋企有冇浴缸,轉唔轉浴缸好?
用咩浴缸好?有功能?
點解個浴缸都係白色...?
轉浴缸之後有咩要注意?
幾好尤其冬天可以浸下熱水浴幾舒服,但係出入唔方便,平時都係淋浴方便啲,最好兩樣都有。

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)
bit.ly/3du6Afw
搵到就搵啦
西貢蠔涌車公廟 第91籤 中籤 梁心招禍
第1籤 上上籤 帥靈地傑逞英豪,一箭分明點大敖:得意春風攜滿袖,馬頭聲唱狀元高。
企缸浴缸都有
imo 浴缸舒服好多

回覆 引用 TOP

要注意勤洗浴缸,唔係你根本唔會想喺浴缸浸浴,甚至唔會想喺浴缸入面淋浴

香港 1997 ~ 2007(特區十年史)

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準
引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-3-4 01:38 PM 發表

我幾驚你地又
重新開 po
重新開 po
重新開 po

專題show青衣某某 既室內浴照出黎...  但又唔講張相係幾年前既鄉土出處

但係又抵死在, 拉黑左人地, 個事主係無得回文...

...

https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_210304/20210304_3ffd4024730e2a47750efnpp1kCKPPOI.jpg
你估剩係得一間屋咩,不過呢間係外地搞掂都冇得去睇吓。

仲有我最鍾意嘅3枝燈:

"We lied, we cheated, we stole.”- Mike Pompeo  (April 15, 2019)
按摩浴缸👍

附件

712R+XdE6yL._AC_SL1500_.jpg(124.57 KB)

2021-3-4 01:52 PM

回覆 引用 TOP

咁樣?

引用:
原帖由 Akeem 於 2021-3-4 01:50 PM 發表

你估剩係得一間屋咩,不過呢間係外地搞掂都冇得去睇吓。
C hing你呢間風格型d,唔同香港果間係咪揾人設計?

夠大咩都得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2021-3-4 04:52 PM 發表

C hing你呢間風格型d,唔同香港果間係咪揾人設計?
唔同設計師俾意見,香港嗰間經典啲,呢間新潮啲,但係好多元素都共用。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-3-4 01:21 PM 發表

買一個玻璃纖維浴缸就咁放上上面就可以
呢隻係唔係好薄個D?

引用:
原帖由 羊過 於 2021-3-4 05:55 PM 發表

呢隻係唔係好薄個D?
我家裝的四尺乘二尺的,就咁放上面
去水流落地面流走,用了十年,每年移開洗個低就得

附件

20210304_180823.jpg(161.42 KB)

2021-3-4 06:11 PM

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
引用:
原帖由 andysan4 於 2021-3-4 04:33 PM 發表

咁樣?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]