• 瀏覽: 8,042
  • 回覆: 271
  • 追帖: 6
今日又跟🤭🤭 叫咗較抵食嘅午餐, 可以試晒雲吞與炸醬。 炸醬麵好味, 微酸, 微辣,唯肉絲比較硬😔 麵加了湯後就好味道。但好奇, 少少鹼水味都冇🤔
雲吞, 可能得3粒, 試唔真, 覺啲蝦好硬😔 湯比較淡。
個餐唔駛加錢就有可樂🤩🤩

共53
@阿火~~ @unclesixteen

熱賣及精選
引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-3-4 02:52 PM 發表

今日又跟🤭🤭 叫咗較抵食嘅午餐, 可以試晒雲吞與炸醬。 炸醬麵好味, 微酸, 微辣,唯肉絲比較硬😔 麵加了湯後就好味道。但好奇, 少少鹼水味都冇🤔
雲吞, 可能得3粒, 試唔真, 覺啲蝦好硬😔 湯比較淡。
個餐唔駛加錢就有可樂🤩🤩
共53
@阿火~~ [taguid=5716436]unclesixteen[/ ...
生麵一定要走鹼,若果唔係食到啖麵苦16都試過
只得3粒雲吞細細粒,梗係試唔清啦……^
以前喺七姊妹道的佳記,此食物館的炸醬麵用上豬面青肉,好食呀

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-3-4 02:58 PM 發表

生麵一定要走鹼,若果唔係食到啖麵苦16都試過
只得3粒雲吞細細粒,梗係試唔清啦……^
以前喺七姊妹道的佳記,此食物館的炸醬麵用上豬面青肉,好食呀
豬青肉即是豬頸肉?我不喜食, 好油  好旺角啲炸醬肉絲冇咁硬

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-3-4 03:06 PM 發表

豬青肉即是豬頸肉?我不喜食, 好油  好旺角啲炸醬肉絲冇咁硬
係呀……即係豬頸肉
話時話真係有冇食過呢間的炸醬面喎,聽你講炸醬汁味道使得!搵日要試下先

有冇大地魚味😋😋

炸醬啱色水,湯淡放埋麵就更失色了。

最好有6粒 ,大大粒

做人當自強.不理智的就沒有意義嘛.
年輕人需要的不只是薪水,是薪水背後代表的東西,是薪水之外無法統計的價值,我們人在做有意義的事的時候特別快樂.
引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-3-4 03:11 PM 發表

係呀……即係豬頸肉
話時話真係有冇食過呢間的炸醬面喎,聽你講炸醬汁味道使得!搵日要試下先
好味道呀, 好味過好旺角.

炸鯪魚球好好食

食麵最愛炸醬麵

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-3-4 03:22 PM 發表

好味道呀, 好味過好旺角.
Miu miu,食飽順便行落亞皆老街,買埋韭菜豬肉餃呀嘛

引用:
原帖由 紅大少 於 2021-3-4 03:19 PM 發表

有冇大地魚味😋😋
好淡 但成本咁貴, 53蚊一個餐, 算唔錯了

引用:
原帖由 9個永恆的美人 於 2021-3-4 03:21 PM 發表

炸醬啱色水,湯淡放埋麵就更失色了。
好彩我食炸醬麵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2021-3-4 03:23 PM 發表

好淡 但成本咁貴, 53蚊一個餐, 算唔錯了
味淡算失敗啦,減咗料😔😔

引用:
原帖由 snoopys 於 2021-3-4 03:22 PM 發表

最好有6粒 ,大大粒
一碗雲吞麵都冇6粒啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]