• 瀏覽: 4,812
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
喺大陸咁多年,網購幾乎係每日都要做嘅事

番到香港,反而實體店為主,一次都未網購過

重有一樣野我都係未試過,就係喺Facebook群組買嘢嘞!

早幾日膽粗粗咁試咗我嘅第一次,而且重係高危產品-生蠔

冇交易平台支援,冇得揀,要比錢先,冇得退,亦聽過比完錢冇貨收

所以我第一次交易唔敢太大,由250蚊開始

幾日前比好錢,約好邊日幾點喺邊度攞貨

改咗時間佢有通知

咁有交帶,應該唔係飛機黨啩⋯⋯

去到交收地點,有十幾廿人都喺度等貨,未幾賣家現身, 係幾個後生女,佢哋從的士落車,尾箱幾大箱貨落地,似喺機場直接提貨

一個二個排好隊攞貨,今日派嘅係生蠔同海膽

我第一次FB交易,就咁完成⋯⋯

賣家話蠔來自瀨戶內海,三日內可以直接生食,之後就食煮熟先得

包裝都好企理扎實,入面大概有廿零隻,迫到實一實,一打開盒,已經聞到蠔香

肉質尚算鮮味同creamy,有海水味
兩公婆擒擒青𡁻啦⋯⋯

最後都係食唔晒,放番入雪櫃,留番聽日用嚟淥麵

熱賣及精選
賣呢啲小本經營,運送過程難保證,小買為妙。

回覆 引用 TOP

高危食品真係膽搏膽,
食後無事當贏

回覆 引用 TOP

最近好多人買這個生蠔!

回覆 引用 TOP

有冇全程雪住架

引用:
原帖由 wongmilano 於 2021-3-7 11:35 AM 發表

有冇全程雪住架
梗係有啦⋯⋯

回覆 引用 TOP

多謝分享

回覆 引用 TOP

幾大隻, 幾好.

論壇黑暗
一群打手
人格盡喪
毫無良知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-3-6 08:12 PM 發表

冇交易平台支援,冇得揀,要比錢先,冇得退,亦聽過比完錢冇貨收

改咗時間佢有通知

咁有交帶,應該唔係飛機黨啩⋯ ...
最平好似238,248,盒冇寫播磨灘?

回覆 引用 TOP

呢款近來熱門

回覆 引用 TOP

我都訂左2細盒試試

去未知之地 試未知之味 - bonbon2468

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-3-6 08:12 PM 發表

改咗時間佢有通知

咁有交帶,應該唔係飛機黨啩⋯ ...
呢一隻日本生蠔(生食用),16叔早兩日喺旺角金毛仔見到250蚊一包

尋晚食完, 計落只要$10隻左右, 抵食, 味道超出我預期嘅好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-3-7 04:52 PM 發表

呢一隻日本生蠔(生食用),16叔早兩日喺旺角金毛仔見到250蚊一包
我覺得呢隻都算食得過⋯

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2021-3-7 05:40 PM 發表

我覺得呢隻都算食得過⋯
金毛仔話大概有20隻左右

回覆 引用 TOP

主題標籤 #海膽 #生蠔
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]