• 瀏覽: 850
  • 回覆: 11
不單止唔係反耶穌,
更加係為耶穌平反。
天主教同基督教靠消費耶穌,
千幾年來斂財無數,
養活一大堆社會寄生蟲。

利用耶穌名義,
基督宗教(天主、基督教)可謂無惡不作:
販賣贖罪券、燒殺科學家、獵巫行動、挑起宗教戰爭、參與對印第安人的種族滅絕、孌童性侵教徒......

耶穌從來冇建立任何宗教,
呢兩個教完全係班友趁耶穌死後,
利用耶穌名義而建立。

耶穌泉下有知,知道呢班垃圾嘅惡行,
一定最想上嚟「鍊」死呢班社會寄生蟲。

附件

20201118_5d13071aa776570f68af8Pe095PyVlLk.jpg(169.97 KB)

2021-3-6 09:22 PM

image001.jpg(58.06 KB)

118700291_432507197709785_1839744940056676013_n.jpg(31.36 KB)

613741.png(273.51 KB)

_2020103019385257427_14.jpg(16.76 KB)

熱賣及精選
引用:
原帖由 庭園美苑 於 2021-3-6 09:22 PM 發表

不單止唔係反耶穌,
更加係為耶穌平反。
千幾年來斂財無數,
養活一大堆社會寄生蟲。

利用耶穌名義,
販賣贖罪券、燒殺科學家、獵巫行動、挑起宗教戰爭、參與對印第安人的種族滅絕、孌童性侵教徒......

利用耶穌名義而建立。

耶穌泉 ...
我覺得我還算接受到,佢哋自己攞嚟。

YHWH
引用:
原帖由 庭園美苑 於 2021-3-6 09:22 PM 發表

不單止唔係反耶穌,
更加係為耶穌平反。
千幾年來斂財無數,
養活一大堆社會寄生蟲。

利用耶穌名義,

利用耶穌名義而建立。

耶穌泉 ...
有些教會的確自私邪惡,是只但求永生享樂的邪魔。這種教會已遺棄了愛人及守戒律的教義,教會罪人還要食耶穌的身體,就是為了自己。

引用:
原帖由 megamanx 於 2021-3-24 01:58 PM 發表

我覺得我還算接受到,佢哋自己攞嚟。
咁你真係俾邪教洗腦洗腦連基本價值觀都扭曲埋

口講神愛世人,實質神愛殺人;口講愛人如己,實質排除異己;口講保護婦嬬,實質性侵婦嬬;口講寬恕包容,實質狹隘排他;表面到處辦學,實質從小洗腦;好事歸功教會,壞事推卸教徒。

YHWH
🤔其實你係唔係想去返舊陣時。

YHWH
引用:
原帖由 megamanx 於 2021-3-25 07:17 PM 發表

🤔其實你係唔係想去返舊陣時。
錯了。
我不單止冇想過返舊時,
更加係睇未來。
未來必須阻止呢啲邪教荼毒下一代、
任由佢哋洗腦,
所以佢哋嘅惡行一定要揭露,警惕大眾。

口講神愛世人,實質神愛殺人;口講愛人如己,實質排除異己;口講保護婦嬬,實質性侵婦嬬;口講寬恕包容,實質狹隘排他;表面到處辦學,實質從小洗腦;好事歸功教會,壞事推卸教徒。
引用:
原帖由 庭園美苑 於 2021-3-27 01:14 AM 發表

錯了。
我不單止冇想過返舊時,
更加係睇未來。
未來必須阻止呢啲邪教荼毒下一代、
任由佢哋洗腦,
所以佢哋嘅惡行一定要揭露,警惕大眾。
真正的基督教鼓勵人學習耶穌聖潔和愛,而不是消費耶穌到天國享福得永生。真正信耶穌的好人是有的,但教會大部份已將其黑化。

引用:
原帖由 manevil 於 2021-3-24 03:09 PM 發表

有些教會的確自私邪惡,是只但求永生享樂的邪魔。這種教會已遺棄了愛人及守戒律的教義,教會罪人還要食耶穌的身體,就是為了自己。
其實嗰啲食耶穌身體同飲耶穌血係搞乜?

引用:
原帖由 庭園美苑 於 2021-4-1 08:40 AM 發表

其實嗰啲食耶穌身體同飲耶穌血係搞乜?
這個叫聖餐禮,參與聖餐的人在領受餅和酒時,同時領受主耶穌基督的身體及寶血。耶穌代贖了他們的罪,做代罪羔羊,他們就上天堂享樂。
又要入門儀式才可進行聖餐禮,這個代罪聖餐不是分享給大眾的。

引用:
原帖由 manevil 於 2021-4-1 08:43 AM 發表

這個叫聖餐禮,參與聖餐的人在領受餅和酒時,同時領受主耶穌基督的身體及寶血。耶穌代贖了他們的罪,做代罪羔羊,他們就上天堂享樂。
又要入門儀式才可進行聖餐禮,這個代罪聖餐不是分享給大眾的。
食耶穌肉、飲耶穌血,
其實都相當變態。

引用:
原帖由 庭園美苑 於 2021-4-1 11:03 PM 發表

食耶穌肉、飲耶穌血,
其實都相當變態。
有本書叫“耶穌比宗教大:我熱愛耶穌,為什麼卻討厭宗教?” 要知道教會做的事並不代表耶穌的想法。
有影片可以看:
https://youtu.be/sf0XYgbTqzE
耶穌希望沒有甚麼宗教去控制人,
基督教的想法不等於耶穌的想法。