• 瀏覽: 144,214
  • 回覆: 1,639
  • 追帖: 8
本主題由 yycrab 於 2021-4-22 03:53 PM 解除置頂
引用:
原帖由 ke2011 於 2021-4-5 10:52 PM 發表

大家姐自己都唔記得,條片佢買外賣嗰間快餐店係現在仍在坪石邨隔離的彩虹邨「愛群快餐店」(因為我認得佢似前嗰外賣盒),而不是坪石邨的「金華茶餐廳」!
快啲報俾方東昇知~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
熱賣及精選
1975後,就係今日香港嘅怪獸家長。
好事定壞事?

好節目一個做多啲呢啲節目咪好囉!乜嘢立場都冇講訪問者受訪者都好舒服!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-4-5 11:14 PM 發表

快啲報俾方東昇知~
麼你唔係應該係睇隔離班MK仔嘅咩?咩風吹你過嚟睇我哋昇爺啊?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-4-5 03:38 PM 發表

呢啲螢幕小人物, 有鬼觀眾記得?仲要係三十年前的一個過客, 觀眾有興趣知佢哋近況咩??
我有興趣喎,點撚樣呀

應該有失敗個案,可能搵唔唔返個target,唔想做訪問,又或者移左民或過左身

引用:
原帖由 樹下地獄羊 於 2021-4-5 11:15 PM 發表

1975後,就係今日香港嘅怪獸家長。
好事定壞事?
都唔覺佢好怪獸

引用:
原帖由 麥明C 於 2021-4-5 11:04 PM 發表

如果得條片而又無公開上網尋人
咁樣搵到 其實幾勁
佢2個最大難度係除左知道片中人叫“倩儀”外就咩資料都無,連姓咩都唔知,唔係咁岩有同事識佢,我估都可能搵唔到

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
引用:
原帖由 ke2011 於 2021-4-5 10:58 PM 發表

大家姐自己都唔記得,條片佢買外賣嗰間快餐店係現在仍在坪石邨隔離的彩虹邨「愛群快餐店」(因為我認得佢似前嗰外賣盒),而不是坪石邨的「金華茶餐廳」!
睇大家姐而家住果度光光鮮鮮,仲邊度記得以前踎坪石村時d瑣事呢,何況都有講佢18歲已經搬離坪石村,唔係呢個節目既話佢肯定返都唔會再返去

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
引用:
原帖由 麥明C 於 5/4/2021 22:14 發表

《尋人記》和大家一起穿越時空,展開「地氈式」搜尋。目標人物是八、九十年代新聞小故事的主角。茫茫人海,如何找到隱身多時的被訪者呢?團隊發掘線索,運用直覺,尋找那些年,這些人。 採訪隊千辛萬苦找到他們,當年的小童已經長大,大好青年如今兩鬢斑白,當事人回味舊事,會否有另一番體會,不一樣的答案呢?消失的記憶再次浮現,觀眾尋回「人‧ 情‧味」之餘,又能否從中得到生活的啟示呢?

搵唔搵到毒果創作出嚟嘅第一代人渣陳健康呢?

(我的離開是為了回來!)

引用:
原帖由 Tosa 於 2021-4-5 11:27 PM 發表

應該有失敗個案,可能搵唔唔返個target,唔想做訪問,又或者移左民或過左身
絕對係有;叫方東昇報個成功率睇吓??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
個節目幾過引,揾番幾十年前細路

我想知搵唔搵到?

文漢都搵唔到 30年前 名都唔知 

引用:
原帖由 hadong 於 2021-4-5 11:35 PM 發表

搵唔搵到毒果創作出嚟嘅第一代人渣陳健康呢?
而家陳健康應該幾歲?

引用:
原帖由 Tosa 於 2021-4-5 11:27 PM 發表

一定啦,點會個個搵到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]