• 瀏覽: 11,237
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
新手,想爲了玩這個游戲而買部switch lite.
另外想收二手(藍?)色switch lite,最好有保養。

熱賣及精選
引用:
原帖由 硬硬地的丸子 於 2021-3-14 10:45 PM 發表

新手,想爲了玩這個游戲而買部switch lite.
另外想收二手(藍?)色switch lite,最好有保養。
唔駛訂,當日早d去。
宜家鋪頭唔好收訂,因為預左炒,點會正價比你?
當日如果多貨一般都會出小小怕出唔晒,下午去多炒硬

引用:
原帖由 annabb 於 2021-3-15 01:41 AM 發表

唔駛訂,當日早d去。
宜家鋪頭唔好收訂,因為預左炒,點會正價比你?
當日如果多貨一般都會出小小怕出唔晒,下午去多炒硬
第一日係邊日出? 同埋知唔知建議零售價係?

去信和行下啦..
e-shop 普通版就 $468... 豪華版就 $543...
實體版就貴少少 估計$480-$520 左右

其實有心玩MH既人,買數碼版係最好。因為可以常駐係部機度長玩,唔駛換碟又唔怕無貨。

引用:
原帖由 全力蛋散 於 2021-3-15 03:06 PM 發表

其實有心玩MH既人,買數碼版係最好。因為可以常駐係部機度長玩,唔駛換碟又唔怕無貨。
已預購,等大家回歸!

引用:
原帖由 atoll 於 2021-3-15 04:41 PM 發表

已預購,等大家回歸!
好呀!又一齊屠龍。
預購同發售當日先買有無分別?

我年紀漸大
啲操作繁瑣嘅遊戲越來越唔啱我
無咁多精神長時間煲一隻遊戲
喜歡一啲輕鬆同埋隨時可以save嘅遊戲
幾年前MHW都玩咗好多百個鐘
我估呢隻rise 我唔會買了

請問switch lite玩係咩版?新手不明白你講咩

邊到預購?正式發售日是?幾錢?

rise太難了,歲數大了手殘

引用:
原帖由 hako 於 2021-3-15 07:00 PM 發表

我年紀漸大
啲操作繁瑣嘅遊戲越來越唔啱我
無咁多精神長時間煲一隻遊戲
喜歡一啲輕鬆同埋隨時可以save嘅遊戲
幾年前MHW都玩咗好多百個鐘
我估呢隻rise 我唔會買了
同感,其實我MHW都玩咗差不多兩千個鐘,原本都諗住退役唔玩MH,不過有幾個朋友話玩,咁就一齊玩啦!SWITCH版應該無PS版咁「辛苦」,致少唔駛因為想衝白金盃而花好多時間玩。難唔難玩都係玩到先知,現階段我感覺唔難,因為獵人既能力、動作比過往好似提升咗。

而家啲3A大作隔一頭半個月就出一隻
每隻都想玩
剛玩到熟習另一隻遊戲又出了
每隻的操控都差不多
輕攻擊,重攻擊,閃,跑,擋
啲制設定隻隻遊戲都唔同位
每次玩都要重新適應
係呢方面比較吃力

引用:
原帖由 hako 於 2021-3-16 09:23 AM 發表

而家啲3A大作隔一頭半個月就出一隻
每隻都想玩
剛玩到熟習另一隻遊戲又出了
每隻的操控都差不多
輕攻擊,重攻擊,閃,跑,擋
啲制設定隻隻遊戲都唔同位
每次玩都要重新適應
係呢方面比較吃力
係呀!真係好有共鳴。我都係咁,玩死一隻GAME就想玩到白金或打爆機玩夠先停。唔係話唔想轉新GAME玩,而係玩完一輪新GAME轉返玩舊GAME個操控要重新適應。所以變咗玩死一隻先再玩第二隻,結果就一直儲咗好多GAME完全未玩過。

引用:
原帖由 全力蛋散 於 2021-3-15 05:21 PM 發表

好呀!又一齊屠龍。
預購同發售當日先買有無分別?
有特典,不過冇乜用

主題標籤 #switch
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]