• 瀏覽: 29,570
  • 回覆: 279
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 hihi2046 於 2021-3-15 11:07 AM 發表

好多地鋪當左門口錶位係自己咁,
長期泊架車係度。

荃灣享和街就係最佳例子。
應該好似日本咪錶咁,泊左入去地下裝置就升起計錢
唔比錢無得走

精選汽車
引用:
原帖由 Akeem 於 2021-3-15 09:46 AM 發表

Good job!
x 2
雖然我都一星期中兩張!

引用:
原帖由 onnam 於 2021-3-15 08:50 AM 發表

准許泊車位,或錶位大清早過鐘即抄!
貨車准許泊車位7:00夠鐘,警車7:20左右就準時抄牌,星期日也不例外,電子告票快而凖。
錶位一樣,8:00夠鐘,警車8:10左右準時到場,抄晒全場政府進帳幾千。
Park > Paid, common sense, isn't it?

No Paid > Fine, every city is same!

其實都係預左大細趨勢,政府想減少車輛全港行駛,解決交通擠塞問題,咪增加養車成本,之前牌費加咁多就知啦。

警察好波,班縮骨車主以為可以佔便宜,罰到佢賣車交罰單

藍精靈, 十分勁, 反黃滅黑真博命
引用:
原帖由 onnam 於 2021-3-15 10:52 AM 發表

車主朝早遲咗十分鐘,就$320。
時租過一分鐘,收多一個鐘錢,依家比十分鐘空間你

早就應該啦,唔洗加股票交易稅!

以前一個月中1張,而家一個月中0, 因為盡量小揸,騎單車返工算,政府收唔我錢嘅。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-3-15 09:06 AM 發表

政府目標係今年再抄多d牌,再增加收入,各位車主小心d.
你拍入停車場, 人地炒到你炒既!?

我屋企呢邊日日Double park, 泊到巴士過唔到

巴士佬報上去, 幾號車, 係邊個位,交警出現

引用:
原帖由 Akeem 於 2021-3-15 09:46 AM 發表

Good job!
冇車怪死撚開D

引用:
原帖由 hihi2046 於 2021-3-15 11:07 AM 發表

好多地鋪當左門口錶位係自己咁,
長期泊架車係度。

荃灣享和街就係最佳例子。
仲有粉嶺聯昌街馬會投注站那邊,成條街涼茶舖睇,差佬一來便入錶,唔係啋你有味!庫務處做下野喇!個區錶位收入奇低。

引用:
原帖由 央走 於 2021-3-15 12:14 PM 發表

冇車怪死撚開D
屋企幾架車近年都未被違泊抄過牌,泊停車場就得,比錢陀地睇住又得。

司機泊停車場實報實銷幾多都冇問題,抄牌都司機食自己。

Qidi dabaru rẹ, jẹ ki a ṣe!
引用:
原帖由 onnam 於 2021-3-15 10:52 AM 發表

車主朝早遲咗十分鐘,就$320。
唔夠一分鐘都抄、等個錶一跳 Expired 即抄、好彩旁邊個車主好人、同我入咗錶~

又無錢又學人揸車唔泊錶位
抄左又鬧政府
人地股票市場一日收印花稅都幾億啦,咁得閒為咗你少少而勞師動眾咩。。。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-3-15 08:50 AM 發表

准許泊車位,或錶位大清早過鐘即抄!
貨車准許泊車位7:00夠鐘,警車7:20左右就準時抄牌,星期日也不例外,電子告票快而凖。
錶位一樣,8:00夠鐘,警車8:10左右準時到場,抄晒全場政府進帳幾千。
GOD, HOW CAN THEY DO THAT?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]