• 瀏覽: 1,859
  • 回覆: 18
「電子定額罰款通知書先導計劃」 • 擴展至違例行車告票。

https://www.youtube.com/watch?v=wnYNohxW85E進入香討影片區

精選汽車
電子告票出錯率甚低。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-3-16 01:41 PM 發表

「電子定額罰款通知書先導計劃」 • 擴展至違例行車告票。

https://www.youtube.com/watch?v=wnYNohxW85E
差人做得好

支持加強執法,減少意外和道路擠塞

引用:
原帖由 kwma 於 2021-3-16 16:31 發表

差人做得好
可以與時並進,唔使停留喺手寫。

引用:
原帖由 瓜田李下 於 2021-3-16 16:49 發表

支持加強執法,減少意外和道路擠塞
有陣時啲老細車停咗喺度等老細,造成不必要阻塞,反之貨車落貨,人哋落完即刻走,會醒目一啲。

幾時先有24小時錄影告違泊?!

引用:
原帖由 kwma 於 2021-3-16 04:31 PM 發表

差人做得好
有邊度做得好呢 ?

反對

淨係想治標,冇諗過車位不足之本,半夜三更去山旮旯抄牌,目的是?

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-3-17 10:35 AM 發表

有邊度做得好呢 ?
打殘黑暴,曱甴!

引用:
原帖由 fatc76 於 2021-3-17 06:08 PM 發表

淨係想治標,冇諗過車位不足之本,半夜三更去山旮旯抄牌,目的是?
你講得啱 ! 根本車位不足,呢個先至係最大問題。但係身為車主如果明知搵唔到合法車位租噉仲去買車即係話擺明我有錢就要買車,買咗車冇車位泊我就通街亂杘噉拍。當畀警察抄咗牌之後我就可以發爛? 但係點解夜媽媽都去山旮旯咁遠抄牌 ? 就係有啲投訴撚。你知唔知將軍澳一晚嚟五次 ? 你估d差人好得閒呀 ? 易對而處,比你都唔會咁戇鳩,一入夜至清晨去五似啦 !

引用:
原帖由 籠中原始的羔羊 於 2021-3-18 08:19 AM 發表

打殘黑暴,曱甴!
力度未夠。

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-3-17 10:35 AM 發表

有邊度做得好呢 ?
違泊抄牌做得好,打擊違駕更加好!

引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2021-3-18 08:33 AM 發表

違泊抄牌做得好,打擊違駕更加好!
噉就要畀啲力度。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]