• 瀏覽: 1,304
  • 回覆: 15
【時事短評】TVB 陣腳大亂了!

樓主雖然一直反tvb,但都有一個高質的回應
引用:
因VIUTV班白痴高層監製成日請埋啲中英混血囡囡講床史,搞到VIUTV啲節目質素變到日本AV咁,如果VIUTV高層叻就請港大讀緊建築系啲學生,做下幫冇能力出錢裝修返新屋企嘅綜援家庭,搵港大建築系學生幫佢地做室內設計裝修先有資格對撼TVB嘛
https://www.discuss.com.hk/viewt ... 907199#pid532907199

99妖視坐擁電盈300億市值,仲話過氣賤視六年過百億投資!

但一個合家歡節目都交唔出。終日宣淫販賤21禁!

絕對垃圾!

反觀亞視,唔好話2010王征攪死前

就算2010王征入主後,咁缺錢,都偶有合家歡綜藝佳作!

2014《BB日記》就係
https://www.bilibili.com/video/av11938071/

99妖視,唔好去死!

就算TVB摺左,只得亞視同99妖視,我都寧願睇亞視,唔會睇99妖視1毫秒!

2021年3月
傷港賤台撤出tvb + 世界觀1周年!
intel tiger lake虎虎生威!
intel rocket lake火箭飛升!
tiger大步走,愛美麗狂想曲,無畏前行!
有中國,有intel,世界才有奧運,才有希望!
熱賣及精選
引用:
原帖由 jala3510 於 2021-3-16 01:45 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29773787&page=2&pid=532907199#pid532907199

絕 ...
絕世靚抽!妖視有名你叫妖視,只做關於性,低俗,的節目,根本唔係一間正常既電視台!就算全港得返妖視一個台,我情願掉爛部電視機囉!

支持警察嚴正執法!
引用:
原帖由 jala3510 於 2021-3-16 01:45 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29773787&page=2&pid=532907199#pid532907199

絕 ...
BB仔日記(當年亞視續牌公聽會,BB日記個監製係咁講)只係將下午節目放落黃金時間播,等於姊妹淘由黃金時間搬上下午甚至早上播。還記得當年三姑也像現時對viutv,一個亞視節目也不看,又何來認為BB日記係好睇呢?

如果三姑你咁容易滿足,viutv只要將佢地星期六日早上和正午的節目搬晒落黃金時間播便可。

唔睇viutv節目的人,不斷老作viutv節目內容宣淫,但靠宣淫上位,連貿發局都中伏冇下次的「後生仔傾吓偈」,就隻字不提,認真有趣。

以前無記粉絲當mirror/error/造星透明,而家就天天講日日講來證明對無記的忠誠。

某某一post張繼聰的panasonic冷氣代言廣告圖後,張繼聰就冇得做代言人了,不可不信邪!
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-3-16 14:01 發表

絕世靚抽!妖視有名你叫妖視,只做關於性,低俗,的節目,根本唔係一間正常既電視台!就算全港得返妖視一個台,我情願掉爛部電視機囉!
絕對同意!

全東亞熱爆的日本短動畫《天竺鼠車車》,viu有香港網版版權

但99妖視唔買!因為合家歡,不合99妖視路線!

反而俾J2播!

2021年3月
引用:
原帖由 jala3510 於 2021-3-16 06:28 PM 發表

絕對同意!

全東亞熱爆的日本短動畫《天竺鼠車車》,viu有香港網版版權

但99妖視唔買!因為合家歡,不合99妖視路線!

反而俾J2播!
某程度上viu放咗水俾無記啦,
揸正做mytv super點會睇到?

以前無記粉絲當mirror/error/造星透明,而家就天天講日日講來證明對無記的忠誠。

某某一post張繼聰的panasonic冷氣代言廣告圖後,張繼聰就冇得做代言人了,不可不信邪!
引用:

絕 ...
王征先生入主亞視後,走良心、懷舊路線,與友台差異化競爭,如果不是蔡衍明不斷扯後腿,不會走到失去免費電視牌照的地步。近月,蔡先生旗下的中天新聞台被民進黨當局政治迫害,不獲續牌,而要轉為網上廣播,慘淡經營。我相信蔡先生也會對其當年的錯誤決定有很大的反思。
言歸正傳,什麼是良心路線?就是近年越來越多大公司注重的企業社會責任,尤其是作為公共廣播機構,大氣電波的使用者,更加要向社會傳播正能量。因此,《感動香港》、《滅癌獻愛心報母恩弘大愛祝福大會》等好節目應運而生,前者與市民大眾一同尋找發生於大家身邊竭力幫助他人、守望相助、包容博愛、發揚香港精神的好人好事,獲香港首富李嘉誠先生讚揚「節目水平極高,誠有益於世道人心」,後者鼓勵病友勇敢抗癌,榮獲「電視節目欣賞指數調查2014」第一名佳績。
我呼籲ViuTV也要講良心,不搞鼓吹同性戀的節目。最後,我謹以註冊中醫師、前藝人蔡梓銘先生的一篇文章作結:https://www.facebook.com/tszmingchoi/posts/10153773670037543/?_rdr

保持中立,不予置評 以和為貴,事緩則圓
鼎力支持亞洲電視,是香港第一間電視台,全球首間華語電視台!
我們要戒邪淫、反邪淫!https://www.facebook.com/Jiexieyin0/
引用:
原帖由 woltif 於 2021-3-16 05:56 PM 發表

BB仔日記(當年亞視續牌公聽會,BB日記個監製係咁講)只係將下午節目放落黃金時間播,等於姊妹淘由黃金時間搬上下午甚至早上播。還記得當年三姑也像現時對viutv,一個亞視節目也不看,又何來認為BB日記係好睇呢?

如果三姑你咁容易滿足,viutv只要將佢地星期六日早上和正午的節目搬晒落黃金時間播便可。

唔睇viutv節目的人,不斷老作viutv節目內容宣淫,但靠宣淫上位,連貿發局都中伏 ...
我希望你能夠實事求是。BB日記的監製是趙汝強先生,他也是時任亞視助理副總裁。當年,亞視被大股東查懋聲入稟追討巨額欠債,正面對製作資源短缺,不得不採取在不同時段重溫的取巧辦法。ViuTV卻是一間坐擁300億的企業,背後是李澤楷先生,可謂財鴻勢大,卻製作不出一個好節目。如果我係李生,一早炒咗魯庭暉這個飯桶。
今時今日再看《BB日記》,仍然是一個相當高質素的節目。趙導習慣用創意扭轉劣勢,無時無刻都在思考和創作,因為「橋」就在生活當中。他舉出《BB日記》作例子,指創作意念源於自己作為祖父的經驗,發現原來照顧嬰兒的過程中會有很多趣事,故此想出以1-3歲嬰兒生活為題材的《BB日記》。

保持中立,不予置評 以和為貴,事緩則圓
鼎力支持亞洲電視,是香港第一間電視台,全球首間華語電視台!
我們要戒邪淫、反邪淫!https://www.facebook.com/Jiexieyin0/
引用:
原帖由 秦二世祖 於 2021-3-20 06:33 PM 發表

我希望你能夠實事求是。BB日記的監製是趙汝強先生,他也是時任亞視助理副總裁。當年,亞視被大股東查懋聲入稟追討巨額欠債,正面對製作資源短缺,不得不採取在不同時段重溫的取巧辦法。ViuTV卻是一間坐擁300億的企業,背後是李澤楷先生,可謂財鴻勢大,卻製作不出一個好節目。如果我係李生,一早炒咗魯庭暉這個飯桶。
今時今日再看《BB日記》,仍然是一個相當高質素的節目。趙導習慣用創意扭轉劣勢,無時無刻都 ...
你都係跟項少龍返秦代啦

引用:
原帖由 秦二世祖 於 2021-3-20 18:33 發表

今時今日再看《BB日記》,仍然是一個相當高質素的節目。趙導習慣用創意扭轉劣勢,無時無刻都 ...
呢次我要同意你

亞視咁缺錢,都肯用低成本出合家歡節目

99妖視?終日反中宣淫21禁!

全因魯XX呢個同志淫gay!

2021年3月
引用:
原帖由 jala3510 於 2021-3-20 06:50 PM 發表

呢次我要同意你

亞視咁缺錢,都肯用低成本出合家歡節目

99妖視?終日反中宣淫21禁!

全因魯XX呢個同志淫gay!
溫馨提示當年BB日記的播映時間星期日八點半呀,合乜鬼家歡時段呀!
絕對忠誠的XX。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-3-20 07:09 PM 發表

溫馨提示當年BB日記的播映時間星期日八點半呀,合乜鬼家歡時段呀!
絕對忠誠的XX。
好睇過把酒當歌

玄空大卦
引用:
原帖由 woltif 於 2021-3-20 19:09 發表

絕對忠誠的XX。
合家歡時段係不准PG / M

但非合家歡時段都可以播無PG / M的節目!

唔通學99妖視,終日M成淫觀眾節目咩!

2021年3月
引用:
原帖由 jala3510 於 2021-3-20 09:43 PM 發表

合家歡時段係不准PG / M

但非合家歡時段都可以播無PG / M的節目!

唔通學99妖視,終日M成淫觀眾節目咩!
M唔一定係淫的,忠誠的XX

睇嚟電視台續牌檢討,都要有國安派人睇下節目係唔係愛國愛港不反共先………不過,我個人又贊成釘咗妖tv個牌,俾吓其他有誠意又守法既機構攪電視

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]