• 瀏覽: 523
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
講真狗主阿婆理直氣壯,佢隻狗唔走去人哋度點會有事,但係雞主比狗咬親隻雞又應該叫人賠錢先嘅!🧐

熱賣及精選
引用:
原帖由 商界不安的香蕉 於 2021-3-16 08:35 PM 發表

講真狗主阿婆理直氣壯,佢隻狗唔走去人哋度點會有事,但係雞主比狗咬親隻雞又應該叫人賠錢先嘅!🧐
on9 仔, 你冇聽養雞男本身冇牌, 加上先殺雞血被狗嗅到先至引狗過黎.

引用:
原帖由 stophy 於 2021-3-16 09:00 PM 發表

on9 仔, 你冇聽養雞男本身冇牌, 加上先殺雞血被狗嗅到先至引狗過黎.
言下之意即係覺得個狗主完全一啲責任問題都也沒有嗎,如果調轉嗰個係人呢咁啱個人流緊血,又或者咁啱姨媽到呢,咁唔通隻狗就可以大條道理去咬人咩,其實我開個post就係想不偏不倚,中立理性咁樣講兩邊其實都有唔啱嘅地方

引用:
原帖由 商界不安的香蕉 於 2021-3-16 09:10 PM 發表

言下之意即係覺得個狗主完全一啲責任問題都也沒有嗎,如果調轉嗰個係人呢個人個人流緊血,又或者咁啱姨媽到呢,咁唔通隻狗就可以大條道理去咬人咩
反正個官已判左傷狗者輸.  縱使養狗者也忽略綁好隻狗.

如流浪狗亂咬人,自衞打狗又會否當虐畜呢?

一個老婦養咁多狗公係人都知乜嘢事啦…

寵物L不嬲痴痴地

引用:
原帖由 莎偉栢看外 於 2021-3-16 21:15 發表

如流浪狗亂咬人,自衞打狗又會否當虐畜呢?
樓上條狗痴一定話你係。

我是中國病毒
狗痴眼中只有狗,其他動物不值一提﹗明明條畜牲闖入雞主屋企,重令到隻雞嚴重受傷,但狗痴就視而不見,狗命係命雞雞就抵死﹗?

我是中國病毒
引用:
原帖由 獨行的自由人 於 2021-3-16 22:15 發表

寵物L不嬲痴痴地
由其養狗啲狗痴,6uo架。

我是中國病毒
其實d雞都好慘

隻狗係有錯,不過使唔使咁殘忍用鐵打到咁傷。

鷄本來就係養黎食架啦!

引用:
原帖由 anitalo 於 2021-3-17 10:45 發表

鷄本來就係養黎食架啦!
妓女係咪可以被強姦?

我是中國病毒
狗狗食和牛,狗奴捱杯麵…
狗狗去剪髮收一仟幾佰,狗奴比7-8草嘢齋剪10鐘都話貴嘅

引用:
原帖由 anitalo 於 2021-3-17 10:45 AM 發表

鷄本來就係養黎食架啦!
狗係無錯,揾食係天性;又過雞係人地資產,整死應該賠。大家傾唔掂就上小額庭。

打狗係刑事,雞主有預謀,非必要地打,法官就判佢有罪。

假如裁判書寫狗主有疏忽,告賠償狗主就好可能輸。不過雞值幾錢丫?唔搞架啦~

主題標籤 #東張西望
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]