• 瀏覽: 25,225
  • 回覆: 133
其實我好憎用震機,對方打得電話就即係有急事,而用震機九成都係聽唔到電話,所以我部手機係唔會開靜音
平時我返工時間都好少人打比我,然後今日銀有急事 CALL 我,電話咪響囉
點知一響,附近啲同事立即望過嚟
我聽完之後講咗兩句就收線,之後無啦啦有個同事同我講「仲用鈴聲嘅?」
我咪答佢費事人哋搵我唔到
之後成班就係度笑
話以前小朋友先用鈴聲,但係家下小朋友都唔用鈴聲……
用鈴聲真係有問題咩??

To lost in something you love is better than to win in something you hate.
唔可以飛線去你個位部電話

引用:
原帖由 可宜 於 2021-3-17 10:35 AM 發表
其實我好憎用震機,對方打得電話就即係有急事,而用震機九成都係聽唔到電話,所以我部手機係唔會開靜音
平時我返工時間都好少人打比我,然後今日銀有急事 CALL 我,電話咪響囉
我聽完之後講咗兩句就收線,之後無啦啦有個同事同我講「仲用鈴聲嘅?」
之後成班就係度笑
用鈴聲真係有問題咩 ...
係未你用啲小學雞鈴聲

仲用手機嘅?

雖然我自己係靜音,不過唔覺同驌鈴聲有乜問題,似係你啲同事有問題多啲……

我都用緊beyond首十八

我有聆聲都唔知部電話響過喎 

係唔太影響其他人下,做自己認為正確的事就可以,唔通他朝一日,個同事同你講你仲著衫既,你就唔著?

記得20年前,周街都用電話鈴聲
聽完陳奕迅唱幾句
之後另一部手機嚮
再聽容祖兒唱幾句

嗰陣我諗住特別d用帝女花
點知都同個嬸嬸撞鈴聲

通常我電話打黎都係垃圾廣告電話。屋企用Whatapp. 或者打語音。連我阿嫲都係。
我電話好少較響。

引用:
原帖由 可宜 於 2021-3-17 10:35 AM 發表
之後成班就係度笑
用鈴聲真係有問題咩 ...
今時今日九成九打嚟嘅都係推銷電話😅

應該係話你嘈到同事

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2021-3-17 02:24 PM 發表
記得20年前,周街都用電話鈴聲
聽完陳奕迅唱幾句
之後另一部手機嚮
再聽容祖兒唱幾句

嗰陣我諗住特別d用帝女花
點知都同個嬸嬸撞鈴聲
我好少會撞鈴聲,大力水手鈴聲問你死未

啲同事八卦姐

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]