• 瀏覽: 11,213
  • 回覆: 51
本主題由 liecharyo 於 2021-3-24 12:57 PM 分類
放假

熱賣及精選
引用:
原帖由 山櫻草 於 2021-3-18 04:42 PM 發表

我發現好多人對公司都好不滿,但係返咗一排之後,我想講下我公司有幾好,比啲正能量大家。

每個月有生日會,當月生日同事有公司送嘅禮物,上司仲會請食飯,都係開公數。
一年兩次PARTY,聖誕同CNY,都係有抽獎
每個月除咗同事生日之外,仲可以開公數食一次飯
每年都有team building活動,不過聽講都係渡假多過玩,HEA多過做
得閒冇事公司會買嘢食放係會議室當係下午茶
有醫療咭,睇 ...
集體性遊戲真係好好玩

哈哈, 我做緊呢份工連welcome lunch都冇, 唔會有team lunch, 平日唔會有任何活動, 疫情前聖誕節會有party既, 不過都係叫到會食完就算. 

你仲後生, 做細既就好好享受下啦, 如果你份人係outgoing既, 都應該係唔錯既一分工, 起碼對公司有歸屬感D. 日子都易過D

我只想睡多點覺

樓主做邊行? 

我公司咩都冇

引用:
原帖由 一頁有草稿 於 2021-3-22 04:47 PM 發表

我公司咩都冇
咩都冇都好正常...

有生之年搵到份自己鍾意嘅工,樓主真好彩

者些年不如大家公司同事門一齊去食腸粉仲貼地啦!不過香港人街邊檔的腸粉又欠左d創意,買親腸粉都是齋腸,街邊小吃又欠左d特色美味感,d書又真係.........香港人又覺得好........

引用:
原帖由 山櫻草 於 2021-3-18 16:42 發表

我發現好多人對公司都好不滿,但係返咗一排之後,我想講下我公司有幾好,比啲正能量大家。

每個月有生日會,當月生日同事有公司送嘅禮物,上司仲會請食飯,都係開公數。
每年都有team building活動,不過聽講都係渡假多過玩,HEA多過做
有醫療咭,睇 ...
樓主係原高燈仔定蓮燈仔?

引用:
原帖由 fayefaye1 於 2021-3-19 04:32 PM 發表

三天最理想
WFH之後發覺跟本返5日係冇需要

引用:
原帖由 山櫻草 於 2021-3-18 04:42 PM 發表

有醫療咭,睇 ...
我公司差唔多

引用:
原帖由 chanchan8868 於 2021-3-21 09:45 AM 發表

係囉,有D公司有慰安婦提供😂😂
傻傻地

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]