• 瀏覽: 623
  • 回覆: 6
1.冷氣有曲架制,有接線位,
如果係接線位開多個電制位,
無知一問,係唔係一定要開住曲架制至有電?
定有其他方法?

2.如果將個曲架制位唔要,直接電線駁埋過電,
再將原本個接線位改做曲架制,
再駁多條電出黎開個電位,咁做可唔可行?

冷氣1匹,個新電開位想用黎電話叉電同一部bb攝錄機

熱賣及精選
引用:
原帖由 joeto999 於 2021-3-21 02:15 PM 發表

定有其他方法?

有曲架掣,有接線位…???
唔明....

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
有開關掣,同埋部冷氣攞電果個位🤔

附件

13AD8BA3-1B6F-4ECD-9D64-0566B4FEC536.jpeg(120.36 KB)

2021-3-21 03:21 PM

CC3DD97E-5D61-4E8C-9422-E037223A51DE.jpeg(188.41 KB)

2021-3-21 03:21 PM

引用:
原帖由 joeto999 於 2021-3-21 02:15 PM 發表

定有其他方法?

咁,第二個方案可行,請師傅拉多一個水氣蘇就可以。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
連水氣制蘇底

附件

水氣制苏底.png(40.49 KB)

2021-3-21 10:09 PM

曲架制連出綫

附件

雙極 開關 保險 菲士蘇.png(25.61 KB)

2021-3-21 10:11 PM

雙極 開關 保險 菲士蘇.png

電例
冷氣只可獨立供電線路
不可以再接多個電制

一是改哂插座
電箱加番水氣制

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]