• 瀏覽: 10,743
  • 回覆: 44
本主題由 呆頭鳥 於 2021-3-31 09:03 PM 打開
引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-3-29 09:54 AM 發表

大家客路唔同。
短途客如中山,珠海一帶,可能真係為左周末去下澳門休閒。
但長途客,如北京,上海,天津,一般都係港澳一起捆綁,尤其係旅行團。
反而由北方城市專程去澳門的不多。
首先你要明白,上邊已經無可能比大量大陸遊客去澳門賭,澳門亦都積極開發什麽家庭旅遊項目。
正如你所講,想靠旅遊澳門自立,係自欺欺人。
因爲真正賺錢的係賭,澳門旅遊係唔賺錢。
況且澳門的旅遊配套好差,如果日本係中 ...
打擊官員洗黑錢...防止資金過度流入澳門,改自由行入澳規例,賭場最吸金時期突然受到收入打擊。
政府要求賭場“轉營”,路氹發展計劃必須走家庭渡假村路線,避免旅遊業發展失衡。

我只能說自己親自見證著這些重要時刻及實行這些改變。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
熱賣及精選
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-21 09:20 PM 發表

https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2086511/quarantine-to-be-eased-from-april-1

隨住愈來愈多香港人打咗疫苗, 連第二針也開始打, 抗體已有, 帶病過去播毒的機會, 已大大降低, 呢類人應該可以憑針紙免隔離~
大陸+澳門+香港....圍起來
已經夠玩5年

提示: 違規內容已被屏蔽
所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-3-29 03:52 PM 發表

這點你需要向保險公司査詢。
同大家分享, 原來一般私人旅遊, 旅遊保險係唔包covid-19; 但係因公務出埠的旅遊保險就包!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-31 09:44 PM 發表

同大家分享, 原來一般私人旅遊, 旅遊保險係唔包covid-19; 但係因公務出埠的旅遊保險就包!!
多謝你的資訊

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦
希望喇。

今日, 777話擴展「回港易」適用地區, 應該考慮包括來自澳門~

LOTR延長至六月廿一日
引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-8 12:36 PM 發表

今日, 777話擴展「回港易」適用地區, 應該考慮包括來自澳門~
澳門已經係「回港易」適用地區,而家研究擴展廣東省以外地區

引用:
原帖由 abcd5566 於 2021-4-8 02:39 PM 發表

澳門已經係「回港易」適用地區,而家研究擴展廣東省以外地區
真的嗎?唔好吹水喎!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-8 12:36 PM 發表

@涼鎮鷹

飛雲機會來喇

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2021-4-8 06:17 PM 發表

@涼鎮鷹

飛雲機會來喇
你嗡乜?

今日係大三巴終於見到一團外籍人士,除咗一名資深導遊外,還有三位高質黑絲制服接待員陪同,我估應該係當地業界人士,唔知佢哋點隔離呢?

澳門要幫中共推香港打疫苗, 唔打返咁上下, 唔比過大海!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-31 09:44 PM 發表

包保險冇用喎,死亡率近3%,就算打了針只係有效不足一年.

我們一直維護的文明、法治、公義、民主、廉潔、良知、秩序、衛生、安全、平等、和最珍貴的自由,漸漸的,不見了。如果我們沉默逃避,得過且過,很快,連自己也不見了。。。。。。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]