• 瀏覽: 4,912
  • 回覆: 47
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 polyglobe 於 2021-3-23 01:13 PM 發表

樣靚咯,model y 冇野唔好,係樣衰。
Model y雖然唔算靚, 但不至於 i3,  niro咁核突。

精選汽車
屋企有充電插先講

引用:
原帖由 GLD 於 22/3/2021 15:45 發表

試緊咩? 有咩意思?

佢話行到幾多同實際行到幾多就有意思
吓、乜佢係複製貼上唔係佢自己試架咩!

引用:
原帖由 tiger1246 於 22/3/2021 21:12 發表

電車9成高用量或用到劏有冇數據 support? 我個埸泊咗幾架 tesla假日車喎! 仲有一街都係model s 2手車你都唔知架。

保險費當然係一個考慮, 但買tesla保險貴幾千一年只係其中一個我諗唔係太 significant既考慮, 考慮既主要係馬/扭力及 supercharging,續航力之獨有優勢, 。
你個埸泊果幾架 tesla佢換電都唔會話你知拉

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-3-22 10:56 PM 發表

比起就黎開賣既 model y 有乜亮點?
幾時開賣?

呢啲野未必信得過,識買遲些買內地車

引用:
原帖由 961212 於 2021-3-22 06:58 PM 發表

你試下換Tesla 電池,試下撞一撞比既維修費,你就會明白
哩句就係重點啦

引用:
原帖由 subming 於 2021-3-23 01:31 PM 發表

吓、乜佢係複製貼上唔係佢自己試架咩!
推算出來, 如以香港路況實測可能又係另一件事

引用:
原帖由 GLD 於 23/3/2021 22:31 發表

推算出來, 如以香港路況實測可能又係另一件事
推算既話即係無用、電車唔係恆定消耗電量

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-3-22 16:04 發表

保費差幾千蚊及不影響安全性及做工輕微defeats反而又唔係太多人介意。
Tesla 勝在有壞包換,新車車主好多都每一兩個月就返去免費換零件或整車,感覺上好抵。

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-3-22 17:23 發表

你幾個朋友就係幾個人既諗法, 從 Tesla Sales figures看來我的看法客觀地會係大多數。

EQA 就會搶倒 model 3唔少客, 韓仔電動車更加沒賣點可言。
在歐洲,Tesla 近幾個月已經被VW ID3、ID4打到落花流水,EQA 出埋佢都唔知點算。

陳淑莊: 市民支持便支持, 我可以繼續反對囉.
老消係唔係怕比車廠告,所以最少都比四仔呢?

其實香港情況特殊,泊車位已經難,要自己屋企位有得充電先至最緊要,唔係周街搵電義,果d先攞嚟攪!

引用:
原帖由 tiger1246 於 2021-3-22 10:52 PM 發表

A class二手價堅挺過 kimchi車都要 prove?

Hyundai及kia上年全港加埋先賣得果4百架電動車,只可以講一二手市場也微不足道。
咁即係分別depreciate幾多%?

成口講數據, 例子都冇?

引用:
原帖由 onnam 於 2021-3-24 12:42 AM 發表

在歐洲,Tesla 近幾個月已經被VW ID3、ID4打到落花流水,EQA 出埋佢都唔知點算。
香港私人充電位未普及前 tesla既優勢難變, 過幾年就難講。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]