• 瀏覽: 7,890
  • 回覆: 37
本主題由 canon123 於 2021-3-23 03:20 AM 移動
引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2021-6-3 08:39 AM 發表

經dubai高風險,不如直飛london玩一轉英國算啦
機場內人人宦戴口罩
風險唔高

熱賣及精選
引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2021-6-4 06:04 AM 發表

機場內人人宦戴口罩
風險唔高
我計劃12月去英國,11月會打針,預了入境英國和回港要隔離!

引用:
原帖由 Chichikinkin 於 2021-6-4 10:04 AM 發表

我計劃12月去英國,11月會打針,預了入境英國和回港要隔離!
咁岩, 我宦係12月底-2月頭之間去歐洲

引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2021-6-4 04:50 PM 發表

咁岩, 我宦係12月底-2月頭之間去歐洲
我會12月初至月中出發,主要是英國,但如到時瘋情好轉,會去多一個國家,如波蘭。

引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2021-6-3 08:39 AM 發表

經dubai高風險,不如直飛london玩一轉英國算啦
Dubai比英國低風險wo

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」
引用:
原帖由 時光五缺 於 2021-6-9 11:53 PM 發表

Dubai比英國低風險wo
你唔好紙上談兵啦。
杜拜不會低風險過英國。
杜拜7成人口都係印度巴基斯坦菲律賓印尼的外勞組成(你無睇錯,本地人反而係小數),你話呢幾個地方有幾危?
杜拜仲要長開航班,運印度d人周圍去,英國本來已穩定,咪多得杜拜lo。
不斷運d印度乘客去。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-10 09:11 AM 發表

你唔好紙上談兵啦。
杜拜不會低風險過英國。
杜拜7成人口都係印度巴基斯坦菲律賓印尼的外勞組成(你無睇錯,本地人反而係小數),你話呢幾個地方有幾危?
杜拜仲要長開航班,運印度d人周圍去,英國本來已穩定,咪多得杜拜lo。
不斷運d印度乘客去。
你知唔知印巴人係英國最大外來人口?

咩叫咪多得杜拜lo?

英航日日都有機去印度三個城市
多得英航LO

引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2021-6-10 05:08 PM 發表

你知唔知印巴人係英國最大外來人口?

咩叫咪多得杜拜lo?

英航日日都有機去印度三個城市
多得英航LO
甘你又知唔知當全世界航空公司都在減航班時,唯獨阿聯酋航空利用杜拜機場做中轉站,密密載d印巴人去英國?
呢條數唔入杜拜,入邊個?

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-10 09:11 AM 發表

你唔好紙上談兵啦。
杜拜不會低風險過英國。
不斷運d印度乘客去。
但英國本土病例都多wo..
不過Dubai係好多有錢印度人去
對我來講兩個都係中高風險

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-10 07:49 PM 發表

甘你又知唔知當全世界航空公司都在減航班時,唯獨阿聯酋航空利用杜拜機場做中轉站,密密載d印巴人去英國?
英國唔封關, 係邊個錯

英國係世上少數無封關國家

你知唔知Emirates都減左好多班

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-10 07:49 PM 發表

唯獨阿聯酋航空利用杜拜機場做中轉站
that means UAE is actually helping the visitors to go back home
maintaining min level of flights

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2021-6-10 11:46 PM 發表

英國唔封關, 係邊個錯

yes, that's UK decision

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
引用:

你唔好紙上談兵啦。
杜拜不會低風險過英國。
不斷運d印度乘客去。
為什麼英國不封印度呢?
好多國家都封左

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2021-6-10 11:46 PM 發表

英國唔封關, 係邊個錯

除了大陸可以忍心到晤比自己國民回國,大部分國家都會容許自己的國民,外勞,有居住証的人士入境。
分別在於每個國家的檢疫條件有幾辣。
英國應該無辦法將大量已經移居英國的印巴人(好似喬x寳甘,明明已經移民蘇格蘭,就算有疫情係都要香港/蘇格蘭2邊走,大把印度/英國兩邊走的投機個案),或以各樣途徑有權係英國逗留(依親,探親)的印巴人士,拒于門外。
呢個先係致命傷。
仲有印巴社區係英國有幾大影響力,大家都知。
倫敦市長係邊個下?

如果印巴人用旅遊為由去英國,係無辦法入境。
即你所謂的封関早已有。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2021-6-11 09:29 AM 發表

除了大陸可以忍心到晤比自己國民回國,大部分國家都會容許自己的國民,外勞,有居住証的人士入境。
分別在於每個國家的檢疫條件有幾辣。
英國應該無辦法將大量已經移居英國的印巴人(好似喬x寳甘,明明已經移民蘇格蘭,就算有疫情係都要香港/蘇格蘭2邊走,大把印度/英國兩邊走的投機個案),或以各樣途徑有權係英國逗留(依親,探親)的印巴人士,拒于門外。
呢個先係致命傷。
仲有印巴社區係英國有幾大影響力 ...
即係你意思係EK應該唔運印巴人返英國,  等佢地係印度自生自滅?

香港政府, 澳洲政府都唔俾自己國民返屋企啦, 而家仲有唔少澳洲人返唔到澳洲

你知唔知red list country係上個月先推出, 之前一直都冇封過關

你意思係千錯萬錯都係EK的錯, EK應該唔運佢地返屋企?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]