• 瀏覽: 1,296
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
枱腳同枱有條gap 令到枱腳隨時有危險,想問各位師父有冇建議點整?出面五金店有冇鐵片買可鎖定隻腳同枱?唔知有冇用?

熱賣及精選
引用:
原帖由 david14 於 2021-3-25 10:35 PM 發表

枱腳同枱有條gap 令到枱腳隨時有危險,想問各位師父有冇建議點整?出面五金店有冇鐵片買可鎖定隻腳同枱?唔知有冇用?12203286 12203287
用角碼裡面上螺絲扣返實佢

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

引用:
原帖由 david14 於 2021-3-25 10:35 PM 發表

枱腳同枱有條gap 令到枱腳隨時有危險,想問各位師父有冇建議點整?出面五金店有冇鐵片買可鎖定隻腳同枱?唔知有冇用?
好大條罅隙要整~

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-3-25 11:10 PM 發表

https://img.alicdn.com/imgextra/i3/1055339752/O1CN01FCjJYJ2LuSuUFQJRd_!!1055339752.jpg
呢個方法幾好喎

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-3-25 11:10 PM 發表

https://img.alicdn.com/imgextra/i3/1055339752/O1CN01FCjJYJ2LuSuUFQJRd_!!1055339752.jpg
想問實木枱來,係用釘好定螺絲?會唔會鑽唔入?如用螺絲用幾長好?thanks 師父!

引用:
原帖由 david14 於 2021-3-26 02:02 AM 發表

想問實木枱來,係用釘好定螺絲?會唔會鑽唔入?如用螺絲用幾長好?thanks 師父!
我唔係師傅, 只係住家男, 如果係我, 會先電鑽鑽幼窿再上螺絲, 如果厚度足夠, 用2cm以上就可以

其實我都係門外漢, 最好睇埋香討其他高手意見

龍如無摺埋到,唔知就唔好亂講,龍如暫停營業咋,今日仲有人聽電話和講解

盡量張開木腳與枱面條罅、搽木膠水於兩面。接駁復合木腳至滿意為止。放角碼於適當位置、mark 好螺絲位、鑽比螺絲窄少少的小孔、不然上螺絲入木腳會迫爆啲木。再上角碼就好隱陣。螺絲長度大約 3/8 木腳的濶度差不多了。

引用:

枱腳同枱有條gap 令到枱腳隨時有危險,想問各位師父有冇建議點整?出面五金店有冇鐵片買可鎖定隻腳同枱?唔知有冇用?12203286 12203287
桌腳配件 /床腳  TB 咩腳都有架。 最好用金屬腿。
加高/ 腳套/ 腳墊。。。。

淘佬: 桌腿支架

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
影乜春

佞個唔係室內設計及佈置問題,
依度有無家居維修版?

答你可能比版主汁行管制!
所以唔敢答你.

引用:
原帖由 2829 於 2021-3-26 09:04 PM 發表

佞個唔係室內設計及佈置問題,
依度有無家居維修版?

答你可能比版主汁行管制!
所以唔敢答你.
謝謝各位解答,我以為呢板係解答問題,如不是想問有冇邊板係?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]