• 瀏覽: 11,399
  • 回覆: 53
  • 追帖: 12
請參閱附件。

附件

Screenshot_20210326_115318.jpg(388.99 KB)

2021-3-26 05:15 PM

Screenshot_20210326_115330.jpg(343.92 KB)

Screenshot_20210326_115340.jpg(426.28 KB)

熱賣及精選
引用:
原帖由 香港製造 於 2021-3-26 05:15 PM 發表

請參閱附件。
借調各部門ACO去架!

合約期兩年半,又點由pt.3跳到pt.15呢?!

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-3-26 06:52 PM 發表

借調各部門ACO去架!

借調可以最長五年,五年後你唔返政府就永世跟ICAC

引用:
原帖由 luisdiego 於 2021-3-26 08:44 PM 發表

借調可以最長五年,五年後你唔返政府就永世跟ICAC
但係無職升

回覆 引用 TOP

合約係點計跳point?

低級公務員都變成西工

N/A

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沉睡小羊 於 2021-3-28 01:36 AM 發表

合約係點計跳point?
佢地都算係公務員編制,因爲政府都當佢地係政府部門同紀律部隊
全部福利野都幾乎一樣,不過佢地行合約制
你正常冇衰野就會同你不斷續約到退休,衰野就有可能被炒
一樣有CO/SCO位上
ICAC的運作模式同一般政府部門係毫無分別
CSB出的memo都一定會CC埋俾佢地
因爲佢地係直屬CE,所以由佢地自己自行決定遵守與否
不過都會100%跟足哂

引用:
原帖由 jackyfree2 於 2021-3-26 06:52 PM 發表

借調各部門ACO去架!

我聽返嚟的同事講,point係照跳
唔洗打回原形,除非你係政府做緊比ACO低級的職位

回覆 引用 TOP

我, 街外aco pt 8,如果成功考入,會唔會重新計pt

回覆 引用 TOP

如果現職ACO考呢個位, 使唔使考多一次SKILL TEST呢?

引用:
原帖由 karirika 於 2021-3-28 02:18 PM 發表

如果現職ACO考呢個位, 使唔使考多一次SKILL TEST呢?
要。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 317248118 於 2021-3-28 11:37 AM 發表

佢地都算係公務員編制,因爲政府都當佢地係政府部門同紀律部隊
全部福利野都幾乎一樣,不過佢地行合約制
你正常冇衰野就會同你不斷續約到退休,衰野就有可能被炒
一樣有CO/SCO位上
ICAC的運作模式同一般政府部門係毫無分別
CSB出的memo都一定會CC埋俾佢地
因爲佢地係直屬CE,所以由佢地自己自行決定遵守與否
不過都會100%跟足哂
平時aco好似有保障啲 合約制仲要邊做邊驚住做錯野比人唔續約

乜合約唔係一樣可以每年跳point既咩? 出面NGO合約工都係咁。

回覆 引用 TOP

想問下skill test 係唔係同考cs aco一樣 要考。word excel

低級公務員都攞到公屋先最diu

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]