• 瀏覽: 1,601
  • 回覆: 15
唔知仲有冇人會玩呢!

熱賣及精選
哈哈!其實除了3x3, 其它都有點忘了如何完成。

中意玩扭計蛇多啲因為變化多。

引用:
原帖由 alee001 於 2021-3-29 11:09 PM 發表

中意玩扭計蛇多啲因為變化多。
扭計蛇都有,紅色那條是正常的三倍長度,可惜前十幾節斷了又不見了。

引用:
原帖由 Tryst 於 2021-3-29 02:52 PM 發表

唔知仲有冇人會玩呢!

樓主,想問知唔知道香港邊度買到11階以上嘅扭計骰呢  ?

引用:
原帖由 edw42454849 於 2021-4-3 07:55 PM 發表

樓主,想問知唔知道香港邊度買到11階以上嘅扭計骰呢  ?
印象中好似未在香港見過多過11階的。其實6階是最好玩的,因為要背齊所有的公式,其次是5階,7或以上的玩法大致與5和6階相同。前幾日在信和見到有2,3,4,5,6,8階,還有更大的但不肯定是10還是11了。

引用:
原帖由 Tryst 於 2021-4-3 08:18 PM 發表

印象中好似未在香港見過多過11階的。其實6階是最好玩的,因為要背齊所有的公式,其次是5階,7或以上的玩法大致與5和6階相同。前幾日在信和見到有2,3,4,5,6,8階,還有更大的但不肯定是10還是11了。
樓主,信和有8階以上 ? 請問在幾多樓呢 ? 價錢約多少 ?

單數階易玩些,6階玩過的確難過7階,估計8、9、10階一樣玩法,想買過超10階當裝飾兼消磨時間嘛 !

玩開呢個7階 !

引用:
原帖由 edw42454849 於 2021-4-3 08:27 PM 發表

樓主,信和有8階以上 ?
單數階易玩些,6階玩過的確難過7階,估計8、9、10階一樣玩法,想買過超10階當裝飾消磨時間嘛 !
信和扶手電梯上一層的精品店有8以上的,假期前看見最少有兩個9階以上的,但應該是10或11階的,一個是正立方體的,另一個是弧圓的,我不喜歡弧圓形狀的。

引用:
原帖由 Tryst 於 2021-4-3 08:37 PM 發表

信和扶手電梯上一層的精品店有8以上的,假期前看見最少有兩個9階以上的,但應該是10或11階的,一個是正立方體的,另一個是弧圓的,我不喜歡弧圓形狀的。
樓主 ,  謝謝你嘅回覆 ,  假日我會去睇吓 !

找到了失散的10節扭計蛇,開始修復工程。

96節的扭計蛇修復完成

如心廣場有關的活動!

去過未?

附件

Screenshot_20210414_172240_com.android.chrome.png(644.09 KB)

2021-4-14 05:10 PM

傷腦筋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]