• 瀏覽: 47,834
  • 回覆: 225
  • 追帖: 9
同朋友傾開曼德拉效應
3個人入面居然有2個都記得肥貓鄭則士明明死過
上網搵返都真係好多人一樣記憶

//同樣真實的,還有廣大網民的生活經驗。百度搜索 “肥貓去世” ,結果共58萬,討論帖輕輕鬆鬆就蓋了16頁。今年年初,關鍵詞 “肥貓死了沒” 搜尋指數上升1400% —— 網友是真以為他去世了。許多人信誓旦旦,“那時候我挺喜歡看 《肥貓尋親記》,電視報了以後我媽專門告訴我的,我翻了報紙,確實是。” 還有人提供了更精確的資訊,“7年前,心臟病”。13年12月8日,肥貓鄭則仕拿著當天報紙拍照,“照片可以證明我活得好好的,午馬先生也是。”//

熱賣及精選
比卡超條尾有冇黑色,呢個應該係全世界都有既曼德拉效應

Addidas(以前)
Adidas (現在)

引用:
原帖由 羊過 於 2021-3-29 04:59 PM 發表

你記錯左啦!比卡超本身條尾係冇黑色架!
比超的尾巴才有黑色!

城城個Generation X!
其實係Hong Kong Generation Next。
呢個我真心嚇親

最出名緊係一剎那光輝,唔代表永恆

引用:
原帖由 天割之門 於 2021-3-29 06:23 PM 發表

你記錯左啦!比卡超本身條尾係冇黑色架!
比超的尾巴才有黑色!
比超係全黑架嘛
比卡超細個係咁架

引用:
原帖由 羊過 於 2021-3-29 04:59 PM 發表

我都係有黑色派
但睇返依家既歷史係冇架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nakamichi 於 2021-3-29 08:46 PM 發表

最出名緊係一剎那光輝,唔代表永恆
哇!!!!!!
我頭先問媽媽,佢都話係一剎那光輝
點會係「一時嘅光輝未必係永恆」

菜瘋華:一剎那既光輝唔係代表永恆

現在:一時既光輝唔係代表永恆

日日都係南華會見到佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mradult 於 2021-3-29 04:56 PM 發表

同朋友傾開曼德拉效應
3個人入面居然有2個都記得肥貓鄭則士明明死過
上網搵返都真係好多人一樣記憶

//同樣真實的,還有廣大網民的生活經驗。百度搜索 “肥貓去世” ,結果共58萬,討論帖輕輕鬆鬆就蓋了16頁。今年年初,關鍵詞 “肥貓死了沒” 搜尋指數上升1400% —— 網友是真以為他去世了。許多人信誓旦旦,“那時候我挺喜歡看 《肥貓尋親記》,電視報了以後我媽專門告訴我的 ...
咁大獲!

一國兩制 已成泡影
司法獨立 形同虛設
胡適曾說過:爭你自己的自由就是爭國家的自由,因為自由平等的國家不是一群奴才建造得起來的
人大全面閹割香港民主選舉,卻美化說是「完善」

回覆 引用 TOP

洪卓立之前成日傳佢過咗世

引用:
原帖由 fbc2d4c11ddcb0 於 2021-3-29 06:11 PM 發表

Addidas(以前)
Adidas (現在)
這點我也發覺在我2012年復活後起了變化。原因是在2012-2013世界毀滅又重置了,我亦從陰間復活過來,就像動畫龍珠重建這世界一樣。

蔡楓華嗰度先至好嘢!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]