• 瀏覽: 23,977
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
前年朋友買車上會, 但系因為佢做生意無入息證明, 我幫佢上車會供車 , 有時會借比我揸下車,  每月準時過數比我。
之不過早兩個月開始佢無過數,佢有解釋生意差左周轉唔到, 識左十幾年兄弟咪攪住先...依家佢個人係美國,今個月佢未過數,
"時差" 問題嚴重左,十問九唔應… 以我所知佢架車閒時比屋企人用, 問唔問佢屋企人拎番架車好?

有無人有經驗賣車, 系咪要先清貸款尾數?

精選汽車
你無想過最壞情況點樣處理就去馬,服左你

架車值幾錢先

生意差左去咗美國?預咗無得還,自已計定數點還。

引用:
原帖由 LYC09 於 2021-3-30 12:03 PM 發表

前年朋友買車上會, 但系因為佢做生意無入息證明, 我幫佢上車會供車 , 有時會借比我揸下車,  每月準時過數比我。
之不過早兩個月開始佢無過數,佢有解釋生意差左周轉唔到, 識左十幾年兄弟咪攪住先...依家佢個人係美國,今個月佢未過數,
"時差" 問題嚴重左,十問九唔應… 以我所知佢架車閒時比屋企人用, 問唔問佢屋企人拎番架車好?

有無人有經驗賣車, 系咪要先清貸款尾數? ...
仲供?
斷供等拖啦。

引用:
原帖由 subming 於 2021-3-30 12:47 PM 發表

你無想過最壞情況點樣處理就去馬,服左你
你當佢兄弟,佢當你...

英超年年都精彩!!
同佢講,唔過數就報警,話佢屋企人偷車。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-3-30 03:15 PM 發表

仲供?
斷供等拖啦。
淨返D尾數樓主都要上身....

部車係你既、依加為有收番部車、自己供

回覆 引用 TOP

唔做中, 唔做保, 唔做媒人三代好

回覆 引用 TOP

咁緊係清貸款尾數之後賣車、牌簿在財務手,唔清邊有牌簿賣車俾人

回覆 引用 TOP

你都跟佢一齊失蹤

回覆 引用 TOP

仲有啊要清還欠政府嘅罰款至賣得

回覆 引用 TOP

去揾佢屋企人商量解決,同埋攞返架車先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LYC09 於 2021-3-30 12:03 PM 發表

有無人有經驗賣車, 系咪要先清貸款尾數? ...
多9餘嘅,做生意會無入息證明?佢做咩生意?做小販呀?

我都係做生意嘅,買車全部用公司名義買,車行最驚你冇興趣買啫,只要你話有興趣佢哋即刻揸埋架車嚟我公司樓下比我試,連文件都帶埋冇問題即刻比我簽約,洗Q比咩入息證明,佢吔同銀行事後會去查察你公司㗎啦,就算真係要用自己名上會,自己係老細做份入息證明比自己有幾難呀?

一係就係你個friend果間係空殻公司冇咩實質業務,一係就係佢個TU花到完全上唔到會,點講都好,佢肯定係坤9你

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]